Miért utálja a legtöbb ember a macskákat?
Nekem az az érzésem, hogy az a legtöbb ember nem a macskát utálja, hanem a macskásokat és ezt szegény állatra is kivetíti. Az igazi nagy macskások olyanok, mint egy fanatikus hívő, a macskaellenesek meg általában kényesek és önzők.
Én amolyan köztes vagyok, a saját macskámat szeretem, mert ismerem, de nem alélok el minden egyes cica láttán. Valamint mindig lassítok, ha macskát látok az út szélén az utcánkban, mert tudom, hogy akkora idióták, hogy akkor akarnak átszaladni amikor oda ér az ember, de van aki még rá is gyorsít.
Egyik nap egy ismerősöm bántó megjegyzést tett: Kicsit törölgettem az orromat, amit meg is jegyzett, hogy miért vagyok taknyos nyáron. mondtam, hogy allergiás vagyok télen nyáron. Vissza kérdez, hogy télen mire? Mondtam, hogy valószínűleg a macskára, mert hidegben bent alszik velem. Erre Ő: "És még él?"
Hát ezt a megjegyzését nem tudtam hova tenni, mert egy az, hogy rajtam múlik megengedem-e, hogy velem aludjon, másik meg, hogy visszakérdezhetnék: "Te megölnél egy macskát azért mert kicsit levedzik az orrod tőle?"
Néha viszketek is tőle, de nem halok bele. Szerintem részben higiéniai utálat, részben meg hogy eléggé makacs állatok. Az enyém is néha kiakaszt, mert alapból kinti, és néha nem tudja eldönteni, hogy kint legyen vagy bent és foylton ugráltat és ilyen hűvösebb időben már bejön bent aludni, de néha hajnalban felébreszt, hogy engedjem ki. Néha megtudnám tépni, de hiányozna, ha nem lenne. :-) Sokan erre nem képesek. A kutyák általában alkalmazkodóbbak, de velük is kell foglalkozni. Sokan talán azt nem szereik a macskákban, hogy hiába teszel érte bármit, neki sosem jó az amit teszel érte. Ők is hálásak pedig, csak másképp fejezik ki.
Én sem rajongom értük. Vannak cicák amelyikek szépek...de nem nagyon szeretem őket.
Hogy miért nem? Nos, elmennek csavarogni a faluba/városba, ahol laksz, és nem tudod hogy hol van, lehet hogy egy másik macska kikaparta a szemét, lehet hogy undorító patkányok között volt akiktől simán elkaphatott bármit, és majd később amikor meglátszik rajta hogy beteg, akkor szépen lerohad a feje, mint azoknak a macskáknak akik az utcán élnek... aztán bent vannak a házba,mindenhova odapofátlankodnak, ebédnél a lábad alatt fújtat mert kunyizni akar, ha lefekszel az ágyra utánad megy, és összeszőrözi az ágyat...és hogy ezeket honnan tudom? Egy csomószor voltam a legjobb barátnőmnél akinek vannak macskái. Ja és ők nem olyanok mint a kutyák, hogy okosak lehet velük szépen játszani, és trükköket tanítani nekik. Nem,ők azt akarják hogy ők legyenek a főnökök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!