Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért tartja a legtöbb kutyás...

Miért tartja a legtöbb kutyás ismerősöm a macskákat haszontalan önző lényeknek? Amikor itt pont hogy a macska mentette meg a gyereket!

Figyelt kérdés

Elöző kérdésben láttam a videót,(biztos láttad te is a kérdést)

és eszembe jutott sok kutyás ismerősöm, aki a kutyáját imádja, de a macskákat leszólja, hogy "önző dögök, hálátlan, haszontalan lények, akik egész nap csak a kanapén döglenek!"

Ezt idéztem több kutyás ismerősömtől!

Itt miért pont nem "döglött a kanapén" a macska?

Annyira mégse haszontalan dög?

azért belinkelem.

https://www.youtube.com/watch?v=Tb4r5vQM1yo

2014. máj. 16. 10:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
61%
Egy fecske nem csinál nyarat.Amúgy egyszerűen a macska más mint a kutya,nem lehet elvárni ugyanazt a viselkedés,ahogyan egy kanáritól sem,mėgis van akit megragad a természete.Egyszerűen nem kell emberi tulajdonságokkal felruházni,ahogyan a kutyát sem.Egy jó macska gazda kapcsolat éppen olyan csodás,mint kutyában.Ezt kéne felismerni,nem pedig sztereotípiákhoz ragaszkodni.
2014. máj. 16. 10:18
 2/11 Nádszálkisasszony ***** válasza:
75%

Mert ÁLTALÁBAN a macska csak azért bújik, mert neki most így tatja érdeke, éhes stb, ha pedig megun továbbáll. A kutya meg folyton követ, "lesi a kívánságaidat".

Nem lehet a kettő állatot összehasonlítani. Az általad idézett dolgokat pedig a macskát tartó barátnőm is szokta mondani és a párom is, aki macskás családban nőtt fel.

2014. máj. 16. 10:22
 3/11 anonim ***** válasza:
59%
Másodikkal egyetértek.
2014. máj. 16. 10:31
 4/11 anonim ***** válasza:
58%
Azért nem általános tömegjelenség, hogy macskák embereket mentenek. Nem macskákat képeznek ki hegyekben, balesetek után embereket menteni, házat őrizni, drogot keresni....nekem pl. ezért haszontalanok. Az meg már csak az én hülyeségem, hogy gyűlölöm ezt a behízelgő természetet (emberekben is), hogy akkor jövök, ha úgy tartja igényem.
2014. máj. 16. 10:34
 5/11 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem aki szereti az állatokat, az nem mond olyat rájuk, hogy "dög" meg nem beszél így, ahogy írtad. Kutyás vagy sem. Én is kutyás vagyok inkább, de alapjáraton minden háziállatot szeretek, attól mert az én életem teljesebb egy kutyától, a macskák nem válnak automatice "dögökké". Szerintem ez inkább beszűkült, csőlátásra utal. Más a természetük ez igaz, de attól még ugyan úgy lehet őket szeretni.
2014. máj. 16. 10:38
 6/11 anonim ***** válasza:
68%

Olyan gyerekes a kérdésed tartalma.

Vannak, akik a kutyákat szeretik és utálják a macskát. Vannak akik a kutyákat szeretik és a macskát is. Sőt, együtt tartják őket.

Vannak, akik a macskát szeretik és utálják a kutyát.......Folytassam?

2014. máj. 16. 10:41
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Az én elméletem szerint, a kutya, azért ragaszkodik jobban az emberhez és azért hűségesebb, mert régen falkában éltek, közösen vadásztak stb., megszokta, hogy együtt kell működnie másokkal és hallgatnia kell a falkavezérre, hogy életben maradhasson. Míg a macska fajták többnyire magányosan éltek, egyedül küzdöttek az életben maradásért, így természetes, hogy "önzőbbek", hisz soha nem kellett osztozkodniuk és másokhoz igazodniuk.

Butaság ezt firtatni, a macskának mindig is ilyen volt a természete, de ettől még ő is ragaszkodik a gazdájához, csak nem úgy mint egy kutya. A szobacicák, meg persze, hogy lustábbak, hisz nincs mit csinálniuk. Nekünk kinti-benti cicáink vannak, és egyáltalán nem lusták.

2014. máj. 16. 12:22
 8/11 anonim ***** válasza:
49%

Én szeretem a macskákat is és a kutyákat is egy hasonló storym van nekem is.

Egy nyáron apukám locsolt nyitva hagyta a kaput a szomszéd kiengedte a két hatalmas dög kutyáját szaladgálni az utcára (a belváros közepén mondjuk ez egy csendes utca de akkor is...) aztán a kis máltai selyemszőrű kutyám aki megugat mindenkit megugatta a nagy kutyákat azok beszaladtak a kertbe és elkapták a lábát vagy fenekét

erre a mindig lusta és a világért sose mozdulna meg max kajáért macskám mintha puskából lőtték volna ki nekiment a hatalmas két nagy kutyának a fejére fel az egyiknek belemart megharapta majd át a másik kutyára (időközben én is szaladtam azért seprüvel :D) de mire odaértem elkergette mindkét kutyát majd a kiskutyám szerencsére nem lett komolyabb baja odament hozzá és megnézte megnyalta majd olyan büszkén kihúzta magát és rámnézett.

ha nem segített volna a macska én biztos nem tudtam volna egyedül leszedni azt a két kutyát a kicsiről szóval a macskák igenis tudnak ragaszkodni az már más tészta hogy máshogy fejezik ki a szeretetüket (teljesen más őseik is vannak míg a farkas hierarchiaban él/élt ami hasonló az emberi társadalomhoz a nagymacskák vadmacskák ettől teljesen eltérően)

aki meg azt mondja a macska haszontalan önző lény csak nem képes értelmezni a macska testbeszédét :)

2014. máj. 16. 12:24
 9/11 anonim ***** válasza:

7-es nem az ember közelsége miatt ilyen a kutya hanem a farkasok is úgy élnek hogy van a falka annak a vezére és egymást segítik egymásra vannak utalva (a kutya ugyanilyen falkának képzeli a családot is) míg a nagymacskák inkább mindigis a maguk urai voltak képesek egyedül vadászni stb. függetlenebbek

de itt egy macska aki kutyának hiszi magát :D liheg csóválja a farkát és visszahozza labdát :D

https://www.youtube.com/watch?v=8ZuCT4PmurY

2014. máj. 16. 12:28
 10/11 anonim ***** válasza:
A macskák nagyon hasznos állatok. Olyan helyen élek, ahol sok a mérgeskígyó és egyéb "barátságos" állat. A macska ezeket megöli. Volt, hogy a munkahelyemen az ebédlőben talált az egyik macska viperát és megölte. De azért egy kutyával nem lehet összehasonlítani. Ettől függetlenül állatbarát ember nem nevez egyetlen állatot sem haszontalan dögnek. Egyébként is, ha a macska haszontalan, akkor az aranyhal mi? Őket mégsem utálja senki.
2014. máj. 16. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!