Miért tartja a legtöbb kutyás ismerősöm a macskákat haszontalan önző lényeknek? Amikor itt pont hogy a macska mentette meg a gyereket!
Elöző kérdésben láttam a videót,(biztos láttad te is a kérdést)
és eszembe jutott sok kutyás ismerősöm, aki a kutyáját imádja, de a macskákat leszólja, hogy "önző dögök, hálátlan, haszontalan lények, akik egész nap csak a kanapén döglenek!"
Ezt idéztem több kutyás ismerősömtől!
Itt miért pont nem "döglött a kanapén" a macska?
Annyira mégse haszontalan dög?
azért belinkelem.
https://www.youtube.com/watch?v=Tb4r5vQM1yo
Mert ÁLTALÁBAN a macska csak azért bújik, mert neki most így tatja érdeke, éhes stb, ha pedig megun továbbáll. A kutya meg folyton követ, "lesi a kívánságaidat".
Nem lehet a kettő állatot összehasonlítani. Az általad idézett dolgokat pedig a macskát tartó barátnőm is szokta mondani és a párom is, aki macskás családban nőtt fel.
Olyan gyerekes a kérdésed tartalma.
Vannak, akik a kutyákat szeretik és utálják a macskát. Vannak akik a kutyákat szeretik és a macskát is. Sőt, együtt tartják őket.
Vannak, akik a macskát szeretik és utálják a kutyát.......Folytassam?
Az én elméletem szerint, a kutya, azért ragaszkodik jobban az emberhez és azért hűségesebb, mert régen falkában éltek, közösen vadásztak stb., megszokta, hogy együtt kell működnie másokkal és hallgatnia kell a falkavezérre, hogy életben maradhasson. Míg a macska fajták többnyire magányosan éltek, egyedül küzdöttek az életben maradásért, így természetes, hogy "önzőbbek", hisz soha nem kellett osztozkodniuk és másokhoz igazodniuk.
Butaság ezt firtatni, a macskának mindig is ilyen volt a természete, de ettől még ő is ragaszkodik a gazdájához, csak nem úgy mint egy kutya. A szobacicák, meg persze, hogy lustábbak, hisz nincs mit csinálniuk. Nekünk kinti-benti cicáink vannak, és egyáltalán nem lusták.
Én szeretem a macskákat is és a kutyákat is egy hasonló storym van nekem is.
Egy nyáron apukám locsolt nyitva hagyta a kaput a szomszéd kiengedte a két hatalmas dög kutyáját szaladgálni az utcára (a belváros közepén mondjuk ez egy csendes utca de akkor is...) aztán a kis máltai selyemszőrű kutyám aki megugat mindenkit megugatta a nagy kutyákat azok beszaladtak a kertbe és elkapták a lábát vagy fenekét
erre a mindig lusta és a világért sose mozdulna meg max kajáért macskám mintha puskából lőtték volna ki nekiment a hatalmas két nagy kutyának a fejére fel az egyiknek belemart megharapta majd át a másik kutyára (időközben én is szaladtam azért seprüvel :D) de mire odaértem elkergette mindkét kutyát majd a kiskutyám szerencsére nem lett komolyabb baja odament hozzá és megnézte megnyalta majd olyan büszkén kihúzta magát és rámnézett.
ha nem segített volna a macska én biztos nem tudtam volna egyedül leszedni azt a két kutyát a kicsiről szóval a macskák igenis tudnak ragaszkodni az már más tészta hogy máshogy fejezik ki a szeretetüket (teljesen más őseik is vannak míg a farkas hierarchiaban él/élt ami hasonló az emberi társadalomhoz a nagymacskák vadmacskák ettől teljesen eltérően)
aki meg azt mondja a macska haszontalan önző lény csak nem képes értelmezni a macska testbeszédét :)
7-es nem az ember közelsége miatt ilyen a kutya hanem a farkasok is úgy élnek hogy van a falka annak a vezére és egymást segítik egymásra vannak utalva (a kutya ugyanilyen falkának képzeli a családot is) míg a nagymacskák inkább mindigis a maguk urai voltak képesek egyedül vadászni stb. függetlenebbek
de itt egy macska aki kutyának hiszi magát :D liheg csóválja a farkát és visszahozza labdát :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!