Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Meg szoktam puszilgatni a...

Meg szoktam puszilgatni a cicám fejét. Káros lehet ez?

Figyelt kérdés
Benti cili, egészséges, rendszeresen kap oltást is.
2008. aug. 28. 19:52
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
78%
Szia utolsó hozzászóló. Nagyon értelmes a válaszod, teljesen hiteles kivéve egy dolgot, hogy nem lehet baj ha rendszeres oltások, féregtelenítés, állatorvosi ellenőrzés stb...; nekem kivették egy nyálmirigyem egy kontroll alatt tartott macska miatt, teljesen tünetmentes volt mégis hordozott valamit. Szerencsére nem lett "komolyabb" baj, "csak" hónapokig tartó vizsgálatok, vállamig leérő hatalmas nyálmirigyduzzanat, szurkálások, vérvételek, mindenféle vizsgálat, szövettan, stressz a szülőnek hogy vajon daganat-e, szabályos Dr. House nyomozás után derült ki hogy mi a bajom is mitől. Maradandó nyom egy szép 7 centis vágás az állam alatt. Mindez egy "egészséges" cica miatt. Én csak azt mondom, hogy lehet állatot tartani, de ésszel. Üdvözlet!
2008. szept. 3. 10:45
 32/41 anonim ***** válasza:
51%
Valójában csak azt szeretném mondani Neked, hogy teljesen egyetértek a "koszos lakás" történeteddel. Én is ezt tapasztaltam, sajnos! Négy macskám jár ki-be a lakásba, de nagyobb rend és tisztaság van, mint "egyeseknél"! Mindenesetre valóban vigyázz magadra, ha várandós leszel, de ennyi...:), és ne hallgass, hagyd figyelmen kívül a bántó megjegyzéseket! Nem is értem mit akarnak elérni?!
2008. szept. 5. 10:19
 33/41 A kérdező kommentje:

Köszi szépen, aranyos vagy! Megpróbálom "viccesre" venni a figurát, de amikor olyanokat írnak, hogy féreg vagyok, meg hogy szüljek fogyatékos gyereket, akkor egy kicsit nehéz. Hát ezért szeretem én annyira az állatokat, nincs bennük rosszindulat, nem úgy, mint egyesekben.

Szia!

2008. szept. 5. 10:41
 34/41 anonim ***** válasza:
38%
Nagy rend és tisztaság. Ez nem attól függ, hogy van-e bent állat, vagy nincs. Azt viszont ne mondja nekem senki, hogy ha bent tartanak egy állatot, akkor annak nincs szaga. Akárhogy is takarítanak, annak szaga van. Maximum aki ott lakik, az már megszokta, és nem érzi.
2008. szept. 5. 12:48
 35/41 A kérdező kommentje:

Macska esetében csak az alomnak lehet szaga, de ezt minden nap takarítani kell. Magának a cicának semmi szaga nincs, sőt, inkább nagyon is jó az illata. Fiú macska esetében, ha nincs ivartalanítva, előfordulhat, hogy "jelölget", és ez valóban büdös. Az én macskám ivartalanítva van. Bárki jön hozzánk, mindenki dícséri a tisztaságot, úgyhogy nyugodj meg, nincs nálunk se kosz, se büdös. De ezt már leírtam egyszer. ...

Még ehhez csak annyit fűznék, hogy reggelente rosszul vagyok a buszon egy-egy embernek a mosdatlan, büdös test-, vagy szájszagától.... Akár tartanak állatot, akár nem, kíváncsi lennék a lakásukra, ha már a testüket nem tartják tisztán...

2008. szept. 5. 13:16
 36/41 anonim ***** válasza:
0%
Én nyugodt vagyok a lakásod tisztaságát illetően, nekem tök mindegy. Csak azt mondom, hogy biztos, hogy van szaga a macskádnak, akármilyen ivartalanított is. A vendéged meg nem fogja a képedbe mondani, hogy büdös van.
2008. szept. 5. 15:07
 37/41 anonim válasza:
35%
Szia! Nekünk is van cicánk és volt is már több, az összes kapott "pár" puszit, lehet nem túl higiénikus, és sokan gusztustalannak tartják,de semmi bajunk nem lesz tőle!
2008. szept. 5. 19:36
 38/41 anonim ***** válasza:

Szia Te cicabuksipuszilgató kedves kérdező! Tudom, hogy nehéz szó nélkül hagyni egyes válaszokat, de ne felejtsd el, saját magukat minősítik! Ráadásul nem is a kérdésre válaszolnak:(

De akad olyan is (lásd az előttem lévőt) :), Ő is puszilgatja hehehe... (mondtam már, hogy én is:D)

Na ehhez most mit fognak szólni?!

Vigyázz magadra és hiszem, hogy tisztán tartott, egészséges állattól nem lehet nagyobb bajod, mint egyes ételektől, víztől, levegőtől...emberektőlstb.

Amúgy pedig szerintem teljesen félreértenek...én sem a netalán "másfajta" hiányomat fejezem ki, ha hozzámdörgölőzve megpuszilom (óó istenem!) akaratlanul is a cirmimet. Csak úgy véletlenül...de mért idegesít ez teljesen idegen embereket??! Mert nem az volt a kérdés, hogy mi a véleményük RÓLAD és a cicapuszilgatásról!

Na mindegy....vigyázz magadra és puszi a cirmidnek!

2008. szept. 8. 13:03
 39/41 A kérdező kommentje:
Nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen! :-)))
2008. szept. 8. 13:29
 40/41 anonim ***** válasza:
0%
Ti is magatokat minősítitek a cicabuksipuszilgatással.
2008. okt. 12. 22:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!