Meg szoktam puszilgatni a cicám fejét. Káros lehet ez?
mekkora idióta emberek vannak. :).
semmi baj nem lesz, ha megpuszilod..ha mondjuk a férjed vagy a gyereked koszosan jön haza valahonnan (még az utcáról/tömegközlekedésről/munkahelyről is nagy valószínűséggel sok mindent behozhat), és te megpuszilod, akkor sem lesz semmi bajod..ezzel szemben ott van a macskád, aki mindig is veletek lakott, nem igazán jár ki (abból, hogy benti, meg hogy lakásban [tehát nem kertes házban] tartott, erre következtetek), volt időtök alkalmazkodni egymáshoz..ez így szembeállítva kicsit érdekes (szerintem), hogy vajon melyik a két eset közül a veszélyesebb..
terhesség alatt valóban lehet gond, de csak abban az esetben, ha a macskádban él egy bizonyos féreg (most fejből nem tudom a nevét, de utánanézhetsz), és te rendszeresen érintkezel az ürülékével.nem kell száműznöd a macskát, annyi is elég, hogy addig a párod (vagy akivel együtt élsz) végzi el ezt a feladatot helyetted.(ha pedig ez nem megoldható, akkor pedig fokozottan ügyelj a higiéniára, tehát akkor is moss kezet, ha csak lapáttal szeded fel, meg inkább húzz fel egy eldobható gumikesztyűt, stb.). sok anyukát ismerek, aki macska mellett volt terhes, és semmi baj nem történt. (persze ettől még nyugodtan legyél elővigyázatos, az nem fog ártani.)
Hát egyrészt azért, hogy neked legyen mire válaszolni.
Másrészt azért, mert - mint korábban már írtam - hallottam/olvastam a toxoplazmózisról, és kíváncsi voltam, kapta-e már el valaki, vagy ezt csak ijesztgetésnek szánják az orvosok. Mert konkrét esetről eddig nem hallottam, csak itt írta az egyik válaszoló, hogy ő beteg lett. Az én ismerőseim között sok az állatbarát (macskatartó), és soha senkinek nem volt baja, egészséges gyereket szültek azok is, akiknek 2-3 macskájuk van otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!