Jól esik nektek ivartalanítani a cicákat?
Jézusom hány éves vagy 5?
Kb leirtak mindent az előttem levő 42ők, azért hozzáfűzném, hogy megnézném, hogy hogy tartasz el évente 2x5 macsekot. Úgy hogy ők továbbszaporodnak. Anyaguilag lehet hogy birod, de akkor nem jársz dolgozni, a kényelmüket figyeled, és lelkileg sem birod. Lehet nálad a macska egy használati tárgy. Őnekik a szex sem élmény a nőstényeknek speciel fáj.
Ha nem lttál még kidobott ciát, ajánlom a budapesti gellért-hegy lábát, ahol jó nagy cicakolónia él, és már alapból oda dobják ki a cicákat, aki tud a helyről. Ha nem akkor csak kirakja az út szélére. Elitélendő dolog, de azért tette mert nem tudott róla gondoskodni. (most nem veszem ide akinek nincs pénze, vagy vidéki mentalitás, stb ebbe nem megyek bele).
Gondolkozz el, és ne úgy mondd, hogy miért nem igy csinálod mert az jobb. Ha neked lenne két év alatt 40 macskád mit csinálnál? érdekelne a véleményed. Gondolom az jön, hogy gazdit találnék neki. De az nagyon nehéz, pláne ilyen válság időben. Ismerősöknek "kiszórsz"5-6-7 darabot, utána esetleg felrakod internetre de borzasztó nehéz.
Higyj nekem és ne az emberhez hasonlítsd, aki szeretne anyai örömöket, látni felcseperedni a gyermekét stb. A cicáknak ha kölyke van, amikor szopik fáj, egész nap mosdatni kell és kifárad. Nem élvezik. Beléjük van "kódolva" a sszaporodás azért csinálják.
Valami kimaradt: ha pedig anyagi oldalról nézed, a gyógyszer sokkal de sokkal drágább hosszútávon mint az ivartalanítás. Sőt az ivartalanítással elkerühetők olyan dolgok mint az álterhesség. Ilyenkor termeli a tejet, de nincs kölyök ugyhogy benntmarad és begyulladhat. Ez későbbiekben rákot (is) okozhat.
Tovább is élnek az ivartalan cicák, nem verekednek.
Már szerintem is mindent leírtak előttem, de ezt a "jobb volt nekik a természetben, a természet így alkotta őket" dolgot még kicsit boncolgatnám.
Bár nem sokan vesznek tudomást róla, de a kóbor macskák igencsak veszélyeztetik az őshonos madarak fennmaradását. Mivel nekik is élni kell valamiből, ezért megcsapolják a természet véges erőforrásait. Kihalásra lesz ítélve az amúgy is kis létszámú madárkolóniák nagy része! Gondolhatsz itt a cinkékre, a rigókra, sármányora, egyéb madarakra.
Más országokban is nagy veszélyt jelent a macskák elszaporodása, ez nem csak hazánkra igaz. Ausztráliában számos kistestű, ritka őshonos állat halt ki a hatalmas macskapopulációknak köszönhetően.
Ráadásul a kóbor állatok betegségeket is terjesztenek. Nem csak a háziállatok, az emberek számára is fertőző kórokat (veszettség, toxoplazma stb.) hordoznak! Nyugodtan utána is nézhetsz!
A hím macskáknak megnézném, hogy hogy adsz fogamzásgátlót. Ők elkóborolnak, és mivel sokan vannak, nincs saját megfelelő méretű területük, ezért a harcok mindennaposak. Iszonyatos sérülésekkel térhetnek haza egy-két ilyen nap után. Itt egy példa:
Ráadásul így a halálos betegségek is terjednek macskáról macskára: FIV, veszettség stb, amik ellen a védőoltás sem 100%-os. És ha már a védőoltásnál tartunk, ki fogja a sok kóbor cicát oltani vinni?
A nőstény macskákat a sok szülés iszonyatosan leterheli. Nem egy falusi ismerősöm volt úgy, hogy a macska szült már sokadszor, és szétrepedt a hasfala! Felfogod te, hogy mekkora kínokat élhet át a szerencsétlen?!
A fogamzásgátló tabletták nagyon sok rákkeltő anyagot tartalmaznak. Ráadásul a születési rendellenességek számát is igen nagy mértékben növelik! És te körbejársz a környék összes kóbormacskáját tablettázni? Ezt azért nem hiszem. És csak meghatározott ideig szedhetők!
Szerintem a túlszaporodás elkerülése végett a leghumánusabb módszer az ivartalanítás. Nehéz felfogni, de így van. Régen ezt tudod hogy oldották meg? Sörétes puskával vagy furkosbottal! Az talán jobb volt?
Nehéz sok ember és állat nézőpontját egyserre átlátni és figyelembe venni, de muszáj megértenünk egy globális rendszert ahhoz, hogy megértsük az ilyen dolgokat, mint az ivartalanítás.
Kicsit hosszúra sikeredett, de igyekeztem mindent leírni, ami elősegíti a megértést.
Kedves kérdező !
Hogy te milyen okosnak érzed magad !
Tudod hány kismacska pusztul el naponta , emberi kegyetlenség miatt ??
Hányat lőnnek ki légpuskával , ütnek agyon , raknak vízbe .? És hogy milyen szenvedések közepette halnak meg ??
Hány cica éhezik , fázik .... ??
Csak azért mert vannak olyan okosak mint te , és nem akarják ivartalanítani a macskájukat ??
És gondolj csak bele ... akkor ??
Jó belátom meggyőzni úgysem lehet téged , de ha egy kicsit is belelátnál a dolgokba akkor megértenéd azt!
Mi nők /férfiak tudunk védekezni a nekívánt terhesség ellen , mert mi el tudunk menni a gyógyszertárba és tudunk venni fog.gátlót, esemény utánit stb... de az állatok ??
Őrájuk ki gondol ?? Senki , "nem baj , leellik majd adok valakinek 2 sört hogy agyonüsse őket " címen ?? Pontosan így van !
Igen az embereket is kellene ivartalanítani , ha lehetne , tudod (én inkább az állatokért , mint az emberekért küzdök) de mikor ott van 8-10 gyerek és segélyből élnek , meg kidobják a gyereküket meg a fagyasztóba rakják ... igen őket is kellene , de neki van tudatos döntése és ha akarja nem szül , de egy állat ?? Majd azt mondja neked "hé hozzál már nekem a patikából egy esemény utánit tegnap baleset történt " NEM .... !
A mai napon az 5 kutyám mellé befogadtam egy 6.-at !
Elütötte az autó talán még az éjjel , és egy ház sarkában volt tiszta véresen , a bundája vizes volt a hótól , SENKI nem segített volna , mindenki jaj szegény aztán ennyi , ÉN voltam az egyetlen aki kihívta az orvost és kifizettem az ellátását , és haza vittem ! Én voltam aki megsimogatta aki megölelte és aki zokogott a sírástól ... !
Egy kedves fiatal kis keverék kutya , aki az olyan emberek miatt született meg és szenvedett eddig mint TE ! Mert gondosz dolog az ivartalanítás ... ennél nem gonoszabb , és eszem ágában nincsen vissza adni a gazdájának , mert ha még egyszer meglátom a két kezét töröm el , amért a kutyájáért nem vállalt felelősséget ... És csak annyit mondott mikor mondtam a kutyát vissza nem adom hisz hogy néz ki ?? Sovány , fél , lelkileg megtört, bántalmazott kutya ... hogy majd lesz másik !!
Mert annyi ivaros kutya van ma Mo.-on hogy bőven jutna minden embernek 3 a kivert kutyákból hiszen ivartalanítani olyan gonosz dolog hogy a kutya had szülessen meg és had szenvedjen egész életében majd !
És akkor még azt mered mondani hogy minek ??
Menj el egy macskamenhelyre és vidd haza az összeset hogy ne legyen gazdátlan kivert macsek , mert hiszen macska és kutya kell ... mert ő csak egy állat ... hiszen mit számít.... FOGJAD FEL HOGY IVARTALANÍTANI MUSZÁLY , MERT LASSAN MÁR NEM LESZ HELY A MEHELYEKEN... ÍGY IS TÖBB TUCAT KUTYÁT ALTATANAK EL NAPONTA MERT IVARTALANÍTANI GONDOSZ DOLOG !! SEMMI MÁSÉRT CSAK CSUPÁN AZ EMBERI OKOSSÁG MIATT MEGHAL NAPONTA X KUTYA ! LÉGY MAGADRA BÜSZKE !!
Hát gratuálok kérdező, hogy ennyire okosnak hiszed magad. Itt mindenki hülye, csak te gondolod jól, mi? És hagyjad már ezt a hülyeséget, hogy az emberek csak a saját kényelmük miatt ivartalaníttatják a macskákat. Itt felsorolt szinte mindenki rengeteg érvet, hogy miért fontos az ivartalanítás és hogy ez a cica érdeke is, nem csak a miénk.
Ahhoz meg külön gratulálok még, hogy te fogamzásgátlót adsz a macskáidnak. Én ember létemre sem szedek azt, mert szerintem nekünk is egészségtelen, hogy teletömjük magunkat hormontartalmú gyógyszerekkel, ami egy csomó mellékhatást okoz. Rengeteg embernél olvastam, hogy milyen mellékhatásai vannak a gyógyszernek rájuk nézve. Erre te meg még a mcskáiddal is ilyet szedetsz? A saját testedet tedd úgy tönkre, ahogy akarod, de az övét ne. Írták már, hogy milyen szövődményei lehetnek a macskánál, ha fogamzásgátlót kap. És a válaszokat végigolvasva nem gondolod, hogy egy kicsit álszent vagy és milyen ellentétes dolgokat mondasz? Kegyetlenségnek tartos az ivartalanítást, de a gyógyszert nyugost szívvel beadod neki, aminek következményei is lehetnek. Ne álszenteskedj itt és ne hirdesd a hülye nézeteidet, ha ennyire primitív vagy. Mert a gógyszer aztán biztos jót tesz a cica egészségének. És azt mondod, hogy így teljesen boldogok, hogy megkapják mindig a kis gógyszeradagjukat és nincs semmi bajuk. Akkor meg mi a bajod az ivartalaníttással? Elhiheted, hogy ha ivartalanítva vannak, boldogabbak, mimthogy tablettával nyomod tele őket. Jobb nekik ivartalanítva. És a műtét után egy nappa már semmi bajuk sincs. Mindössze egyetlen napig tart az egész és túl vannak rajta és utána nekik is jobb lesz. Te pedig csak beadod nekik mindig a tablettát, amitől nem hiszem, hogy boldogabbak lennének. Ha pedig annyira azt mondogatod, hogy ők is így lettek teremtve, hogy szaporodjanak, akkor minek adsz nekik fogamzásgátlót? Hisz akkor szerinted meglenne a joguk a párzásra, de te mégis megakadályozod ezt. Ez elég nagy ellentmondás.
Nem veszed észre, hogy amit te csinálsz, az az igazi kegyetlenség, nem pedig az ivartalanítás? És mielőtt hülyeségeket írkálsz, egy kicsit utánaolvashatnál a dolgoknak. De mindegy, úgyse fogod megérteni, mert annyira begyöpösödött vagy, hogy nem vagy képes felfogni, hogy nem neked van igazad. De mindegy, tömjed csak tele szegény cicádat hormontartalmú gyógyszerekkel, de majd ne csodálkozz, ha valami baja lesz. Mert amit te csinálsz, hogy tablettával nyomod tele, az aztán nagyon humánus dolog és kedves dolog. Még egyszer csak gratulálni tudok neked. És igazad van, jobb is, ha te nem tartasz inkább semmilyen állatot ezzel a felfogással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!