Igaz, hogy akkor szabad a cicákat ivartalanítani ha már szült kiscicákat?
Figyelt kérdés
Arra lennék kiváncsi, hogy csak akkor lehet-e a cicákat ivartalanítani ha már voltak neki kicsinyei?
Léccives adjon valaki egy választ, ez fontos!!!!
2007. márc. 20. 13:34
1/5 anonim válasza:
Ezt nem tudom honnan szedted, ilyen nincs.
Az első ivarzási időszakot meg szokták ugyan várni vele, de ez nem egyenlő azzal, hogy kiscicákat szülne a macska. Mármint ha nem enged kandúrt a közelébe az ember. :)
Én könnyen beszélek persze, a mienk szobacica, és fél éves korában, néhány napnyi ivarzáskori nyávogás után ivartalanítottuk.
2/5 anonim válasza:
Ezt a tévhitet nem itt olvasom először. A nősténycicákat több módon is ivartalaníttathatjuk, az egyik módszer a petevezeték elkötése, a másik pedig a petefészek eltávolítása. Szerintem a tévhit onnan ered, hogy ha csak "elköttetjük a cicát", az sokkal kevésbé hatékony, a cica ugyanúgy "tüzel" utána is, csak épp kölyköt nem szül, ellenben sokkal nagyobb az esélye a méhgyulladásra és a különböző komplikációkra, mintha a teljes petefészkét eltávolítják. Utóbbi esetben nem kell komplikációkkal számolnunk, és az én véleményem az, hogy jobb a műtétet minél korábban elvégeztetni. (Persze csak az első tüzelés -és nem az első fialás- után.)
3/5 anonim válasza:
Ez egy nagy tévhit, és sajnos, szakemberek körében is elterjedt. Az én cicám egy ilyen félreinformálásnak köszönhető...
4/5 anonim válasza:
Persze én ennek így örülök, mert angyon szeretem! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!