A szomszédom belerúgott a macskámba, és ma reggel elpusztul. Hogy álljak bosszút?
A belső vérzés se utal semmire. El is csaphatta valami. Vagy leeshetett valahonnan.
Azért viszont határozottan megérdemled a fejmosást, hogy másokra mutogatsz és biztos későn vitted dokihoz... másképp segítettek volna neki.
Én csak azt nem értem, miért találod ki kapásból, hogy a szomszédod felrúgta. Ez csak valami légbőlkapott magyarázat, semmi bizonyítékod rá.
Most olvasom, hogy hordtad dokihoz, szóval ezt visszaszívom.
Akkor sem gyanúsíthatsz meg embereket ezzel... nem tudhatod, mi lett a macskáddal. Ne állj bosszút senkin olyasmiért, amit nagy eséllyel el sem követett.
...és ebből következik, hogy a szomszédod tehet a haláláról.
Ebben még mindig nincs logika. Haragudni akarsz valakire a cica halála miatt, de ez nem jogos, nem fair. Ujjal mutogatsz valakire, aki jó eséllyel ártatlan. Max annyi a bűne, hogy nem volt odáig a macskádért... na puff. Én a majmokat utálom, mégse bántanék egyet se.
Nagyon is megértelek...
Az egyik rokonom macskájába a szomszéd belelőtt a légpuskájával, a lövés nem ölte meg, próbálták meggyógyítani, de végül elpusztult a szerencsétlen... És nem tudtak semmit se csinálni vele (mármint a szomszéddal), pedig ott egészen biztosan tudták, hogy ő volt a "tettes"...
Ha jól értem, te csak a szomszéd macskautálatából, és abból gondolod, hogy ő a hibás, hogy az állatorvos azt mondta, valószínűleg belerúgtak (valaki), és attól lett belső vérzése.
De belső sérülése egy sor másik dologtól is lehet. Ha nincs más "bizonyítékod", akkor bizony könnyen tévedhetsz. Ettől persze még utálhatod a szomszédot, de akkor sem tudhatod, tényleg ő bántotta-e a macskád...
Sajnos egy olyan macskára, amit kiengednek, sok veszély leselkedik (vírusok, mérgezés, kutya, autó, és igen, emberek is stb.). Miután egy járványban (ami ellen nincs védőoltás) elpusztult az egyik kijárós macskánk, egy másikat meg elcsapott egy autó, megkérdeztük az állatorvost, mit javasol, a megmaradtat, amelyik még egészen kicsi volt, kiengedjük-e idővel vagy legyen szobamacska - bár korábban sosem voltunk híve, hogy csak bent tartsuk a macskát. De amikor megkérdeztük az állatorvost, milyen élete van csak benn egy macskának, egy szóval válaszolt: "Biztonságosabb". Ennyiben maradtunk. Azóta szereztünk neki egy társat, és most két csak benti macskánk van - legalább nem kell értük aggódunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!