Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Néha már megőrülük a cicámtól!...

Néha már megőrülük a cicámtól! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok és decemberben kaptam 1 kiscicát.Most 4 hónapos,nagyon szeretem,de néha megőrít.Amikor leülök valahova(számítógép,tv,ágy)állandóan az ölembe ül és simogattatja magát.Mikor tanulok ráül a könyveimre,hogy velefoglalkozzak.Ha kiteszem a szobából,hogy legyen már 5 perc nyugtom akkor nyávog/sír és addig nem hagyja abba míg visszanem engedem.Nem értem miért ilyen,de már nagyon unom,hogy 2 perc nyugtom sincsen tőlle(kivéve ha suliban vagyok).Mikor elmegyek barátnőimmel,vagy csak az iskolába megfogja a lábam/kezem,hogy marajdak.Mikor anya otthon marad vele szinte mindig nyávog,sír és keres engem.Ha elmegyek akárcsak fürdeni jön utánam,felül a mosógépre és figyel..Miért ilyen?Le lehet szoktatni erről?
2010. jan. 31. 14:59
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Jó ha megtanul egy két szabályt a cica, már csak saját érdekében is, mert pl. én elnézek mindent nekik, de ha lakótársamnak a tányérjában matatna, ő lehet odacsapna. A másik viszont, hogy aki amiatt megbukik, mert egy cica nagyon bújik hozzá, azt le kell dobni a Taigetoszról :D
2010. febr. 2. 21:42
 22/27 anonim ***** válasza:

20:28 A gyereknek a saját korosztályának megfelelően kell viselkedni. Pont mint a macskának.

A 4 hónapos macska megfelel egy 8 éves gyereknek.

Mint ahogy az iskola érettségnek is vannak feltételei, egy 4 hónapos macskától is elvárható, hogy órákra lekösse magát.

Úgyhogy nagyon rossz példát mondtál...

2010. febr. 2. 21:45
 23/27 anonim ***** válasza:

jah...,csak nem minden macska egyforma..,van amelyik igényli a társaságot és bújós van amelyik meg önálló életet él,magának való,nem bújós, csak mikor kaja kell...!

Ez a macsek pont,hogy bújós és igényli a társaságot,ha tetszik ha nem:P És egyébént nem 8 hanem 6 éves emberi évekre átszámitva:)

2010. febr. 2. 23:35
 24/27 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon cuki lehet :) De ha ez téged idegesít, akkor vegyél mellé egy hasonló korú cicát! Hidd el, ellesznek, mint a befőtt és te is kapsz egy kis nyugalmat!

Egyébként többé kevésbé ezt a viselkedést kinövik a cicák. Bár lehet, hogy ha kinövi, akkor pont ez a tulajdonsága fog hiányozni.

Egyébként nyugodtan csukd ki, ha zavar. Ilyenkor nulltoleranciát kell alkalmazni. Ez azt jeleni, hogy nem szabad beengedni, kiszólni neki vagy bármilyen kapcsolatot létesíteni vele. Ha rájön, hogy ilyenkor nyávog és beengedik, akkor ezt ki is fogja használni.

Sok kitartással és türelemmel egy idő után megtanulja, hogy meddig mehet el.

Ám szerintem nagyon édes lehet! Az enyém is ilyen volt XD

OFF:

[link]

Itt egy táblázat (kicsit le kell hozzá görgetni) a macsek életkor-átszámításához. 5-6 évesnek számít a cicád.

2010. febr. 3. 10:42
 25/27 anonim ***** válasza:
Kitartás!Ki fogja nőni ezt!De egyébként ez "csak" egy macska,nyugodtan állíts szabályokat,meg fogja tanulni azokat.Keményen rá kell szólni,esetleg tapsolni egy hangosat.Összefog állni az agyában,hogy mit szabad és mit nem.A macska nem hülye,csak szereti eljátszani.Szerintem is idegbajt lehet kapni egy folyton nyávogó macskától.Nálunk a szomszéd cicája csinálja ezt.A bejáratunk elé ül és órákon keresztül mondja a magáét.Le sem írom,hogy legszívesebben mit csinálnék vele:)
2010. febr. 3. 15:01
 26/27 anonim ***** válasza:
Zárd ki nyugodtan aztán abbahagyja a siást. csak igy tanulja meg. Egyébként még kicsi, veled akar lenni, most örülj ha nagy lesz majd szarik a fejedre:)
2010. febr. 3. 21:08
 27/27 anonim ***** válasza:
Addig örülj amíg szeret. A miénk amíg kicsi volt mindig jött az ölembe, anyuval állandóan szeretgettük, apa meg le se tojta a fejét gyakorlatilag. Most hogy megnőtt anyánál alig akar megmaradni, én ha felveszem gyomorból morog rám, apának meg önként beül az ölébe, le se tudja rázni.
2010. febr. 3. 22:16
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!