Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Néha már megőrülük a cicámtól!...

Néha már megőrülük a cicámtól! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok és decemberben kaptam 1 kiscicát.Most 4 hónapos,nagyon szeretem,de néha megőrít.Amikor leülök valahova(számítógép,tv,ágy)állandóan az ölembe ül és simogattatja magát.Mikor tanulok ráül a könyveimre,hogy velefoglalkozzak.Ha kiteszem a szobából,hogy legyen már 5 perc nyugtom akkor nyávog/sír és addig nem hagyja abba míg visszanem engedem.Nem értem miért ilyen,de már nagyon unom,hogy 2 perc nyugtom sincsen tőlle(kivéve ha suliban vagyok).Mikor elmegyek barátnőimmel,vagy csak az iskolába megfogja a lábam/kezem,hogy marajdak.Mikor anya otthon marad vele szinte mindig nyávog,sír és keres engem.Ha elmegyek akárcsak fürdeni jön utánam,felül a mosógépre és figyel..Miért ilyen?Le lehet szoktatni erről?
2010. jan. 31. 14:59
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Egy ilyenkorú cicának még egésznapos törődésre van szüksége, természetes körülmények között ilyenkor még a testvéreivel játszik, összebújva alszanak, ezért leszoktatni nem fogod tudni, a családod többi tagja viszont igazán besegíthetne. Engem pl. ha zavar valamiben a cicus, átteszem másik családtag ölébe, és ők simogatják tovább. Sajnos sok szülő nem fogja fel, hogy egy macska élőlény, és nem játékszer, amit odaad a gyereknek, aztán ő többet nem foglalkozik vele. Ha tanulnod kell, kérd meg anyukádat, hogy játsszon addig ő a cicussal!
2010. jan. 31. 16:19
 12/27 anonim ***** válasza:
Nem kicsi egy 4 hónapos macska, pont itt lehet megfogni a nem kívánatos viselkedéseket.
2010. jan. 31. 16:22
 13/27 anonim ***** válasza:

Ha van hely vagy lehetőség nállatok akkor fogadj örökbe egy azonos korú kiscicát! Akkor talán játszik vele és nem fog mindig bújni! Sajnos az én cicám az nem annyira bújós inkább mindig csak játszik!

Biztos cuki lehet a cicád!

2010. jan. 31. 18:01
 14/27 anonim ***** válasza:
63%
Aki azért megbukik, mert a macskával törődni kell, az egy idióta. Nem essél már túlzásokba.
2010. jan. 31. 19:22
 15/27 anonim ***** válasza:

A macskák bizony ilyenek. Mindig odaülnek ahol zavarnak:)

A mienk akkor szokott le róla mikor egy ideig kint élt, mikor visszajöhetett hálás volt és csendesen alszik, nem zavar csak ha kaját kér vagy kikéredzkedik. de úgy már nem is az igazi, addig jó míg zavar:)én úgy szeretem

2010. febr. 1. 11:35
 16/27 anonim ***** válasza:
Szerintem ha ezt nem tudod megszokni, keress neki olyan gazdit, akit nem őrjít meg, mert ezt nem csak kiskorában csinálja, hanem 10 évesen is...ha ragaszkodik hozzád, csak bántod azzal, ha nem foglalkozol vele.
2010. febr. 1. 11:51
 17/27 A kérdező kommentje:
jóvanna akkor foglalkozom wele..de elajándékozni nem fogom,mert ő hozzám tartozik,ő az enyém.
2010. febr. 1. 13:49
 18/27 anonim ***** válasza:
Igen-igen! Az állattal foglalkozni kell. Majd ha gyereked lesz, akkor azt is ilyen hamar megunod?
2010. febr. 2. 20:28
 19/27 anonim ***** válasza:

azért én pont ezt érzem Kedves kérdező, hogy itt mérgelődsz de igazából nem haragszol rá.

Biztos a suliban is eszedbe jut mit csinálhat.:-)))

Szerezz egy sima papírdobozt viszonylag nagy méretűt.

Mondjuk egy mikrós dobozt. Ha fejjel lefelé fordítod és vágsz rajta egy kis bejáratot nagyon fogja szeretni.

Vagy simán felfordítd és ki-be fog ugrálni belőle.

De most boritékolom, hogy a következő kérdésed az lesz, hogy mit csináljak, hogy ne a cicámat nézzem játék koözben.-)

2010. febr. 2. 21:08
 20/27 anonim ***** válasza:

Nekem is ilyen volt a cicám, igaz én cigányoktól koboztam el kiskorában, borzalmas állapotban.

Ő is nagyon sírt mikor elmentem otthonról, ha kint volt, szaladt a bicaj/kocsi után. Nagyon sajnáltam szegényt.

De mikor rájött,hogy nem nagyom itt, és visszajövök hozzá,akkor abbahagyta.

Az igaz,hogy a lakásban azért mindig jön utánam:)

De engem nem zavar:)

2010. febr. 2. 21:30
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!