A cicám tündéri, imádom. Viszont néha rájön az ötperc és hihetetlen módon összekarmolja a kezeimet. Gyakorlatilag ráfonódik a kézfejemre és mire lefejtem, ömlik a vérem több helyen. Úgy nézek ki, mintha csipkebokorba estem volna, már tök ciki!
Azért karmol, mert ragadozó állat; erős karmait a zsákmány elejtésére illetve kapaszkodásra használja. A macskafélék a zsákmányt átkarolva, a hátsó lábukkal ütemesen rugdosva szinte kizsigerelik azt.
A kölyökmacska – amikor rájön az ötperc – a zsákmányszerzést gyakorolja. Az ösztöne ezt diktálja. A macska általában különbséget tud tenni a kezed és a valódi zsákmány között, azért csinálja csak "finoman". Ha komolyan csinálná, kitépné a vénáidat is.
Úgyhogy csak nyugi. Játszik; ennyi a egész. Ha fáj, illetve sebes a kezed, húzz egy ócska kesztyűt a játékhoz. De 10-15 év alatt teljesen hozzáedződik a kezed – ha ez vigasztal.
2010. jan. 26. 22:54
2/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor nem beteg, vagy ilyesmi. :-) 15 év? Huhh! Te aztán tapasztalt vagy cica ügyben!
2010. jan. 26. 23:28
3/20 anonim válasza:
Miért a saját kezed adod oda neki játéknak,ha tudod,hogy ilyen "vad"?inkább vegyél neki valami műegeret vagy bármit amit pofozgathat...
2010. jan. 26. 23:48
4/20 A kérdező kommentje:
Vannak neki játékai.
Nem adnám oda a kezem, de lesből támad, ha olyanja van.
Ha meg 9 -nél tovább aludnék mondjuk vasárnap, akkor szintén megkapom a magamét!Addig ugrál rám, meg elkapja a lábujjaimat, vagy a kezeimet, míg fel nem kelek.
2010. jan. 26. 23:59
5/20 anonim válasza:
Na, én ezért vágom rendszeresen a karmát! Bár foga is van....:-)
2010. jan. 27. 11:18
6/20 anonim válasza:
Az én egyik cicám is csinál néha ilyet, bár ő elengedi a kezem, ha rászólok! Szerintem is csak játékból csinálja. vágd le a karmait! A másik cicám egyszer úgy összekarmolta a kezem, hogy másnap ügyeletre kellett mennem fertőtlenítésért, na ő nem játszott! :)
2010. jan. 27. 11:21
7/20 anonim válasza:
sztem meg a macskák karmait nemigen kéne levágni!
ha kinti,akkor hogy mászik fel a fára,vagy hogy védekezik???????
2010. jan. 27. 11:44
8/20 anonim válasza:
Én azért vágom a karmaikat, mert bennt laknak! Nem kinnt!
2010. jan. 27. 12:38
9/20 anonim válasza:
Az enyém nagyon puhán csinálja, de mikor beleéli magát, akkor nagyon tud fájni. Ilyenkor közelebb hajolok és üvöltkök, hogy ÁÁÁÁÁÁÁÁ vagy HéééÉÉÉÉÉÉÉÉ. Attól meglepődik és eszébe jut, hogy nem olyan vicces ám.
2010. jan. 27. 12:52
10/20 anonim válasza:
valószinüleg csak nem tanulta még meg hogy az emberrel nem szabad olyan durván játszani. Az én cicám is néha bevadul, most már kevésbé mint régen, lassan kezd leszokni róla. Leginkább az segit ha leszidod és abbahagyod a símogatást egyböl, akkor rájön hogy ezt nem szereted.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!