Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért karmol állandóan a cicám?

Miért karmol állandóan a cicám?

Figyelt kérdés
állandóan mikor feljön az ágyamra elkezdi karmolni a huzatot,meg néha ha rám mászik is karmolgat.. pedig van egy kis karmolós cucca is... mit lehet ez ellen tenni?
2010. aug. 19. 23:00
 1/9 anonim ***** válasza:
Mit értesz karmolás alatt? Körömélezés, játék, vagy az , amit alvás előtt csinálnak? Én azt csak masszírozásnak hívom, bár fájdalmas.:D
2010. aug. 19. 23:09
 2/9 anonim ***** válasza:
Vágd le a körmeit.
2010. aug. 19. 23:09
 3/9 A kérdező kommentje:
Igen,mikor el akar aludni.. :D
2010. aug. 19. 23:12
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
mert hülye.
2010. aug. 19. 23:20
 5/9 anonim ***** válasza:
Ez ösztön náluk, vackot csinálnak maguknak a mancsukkal, némelyik behúzza hozzá a karmát, némelyik nem. Nekem az egyik cicám ilyen karmolós, mindig a hasamra teszem az egyik ülőpárnát, ha rám akar mászni, azon keresztül nem tud megkarmolni.
2010. aug. 19. 23:26
 6/9 A kérdező kommentje:

23:20...

Lehet,de te is.

2010. aug. 20. 00:50
 7/9 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Akkor ezekszerint ez ösztön. Én is amikor jön, magamra rakom a takarót, bár még így is érezni a körmeit.
2010. aug. 20. 00:55
 8/9 anonim ***** válasza:
Dagaszt a macska, így mondják. Az enyémek is szoktak, mielőtt elhelyezkednek. Az egyik a körmét is kiereszti, a másik nem. Úgy mondják, hogy ez az ösztön a gyermekkorból, a szoptatás idejéből maradt fenn, mikor az anyja hasát "masszírozta" a tejért.
2010. aug. 20. 13:48
 9/9 anonim ***** válasza:

Vagy úgy! A dagasztást nevezed karmolásnak? A dagasztásnál alig engedi ki a körmét, ez nem igazán nevezhető karmolásnak...

Egyébként a dagasztás éppenolyan macska dolog, mint a dorombolás. A pontos értelmét ennek sem ismerjük. Az én macskám pl. hónapokig hajnalonta felugrott a hátamra (miközben aludtam) és félórákat dagasztott rajtam. Mivel olyan korán sosem hagytam magam felkelteni, egyelőre átszokott arra, hogy lazán beleszuszog az orromba. (Nem használ tiktakot, úgyhogy már visszasírom a dagasztást)

2010. aug. 21. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!