Mit csináljak? A fél éves fiú macskánk állandóan megtámadja a gyerekeket! (Hat és két évesek) Karmol, harap játékből. Ma már véresre harapta a nagyobbikat.
Olvasd el az írást, amit belinkeltem, egy nagyon jó orvos követte el, nagyon jó ötleteket kaphatsz belőle. Ami az ivartalanítást illeti: a Zöld Zebra egyesületnél 11. 21-ig még tart az ivartalanítási akció, amiben kandúrokat 4000 ft áron műtenek, szerintem próbálj meg időpontot szerezni, ha van a közeledben doki. (Időpont kéréshez a rendelő kapcsolattartóját kell először keresni az egyesületi regisztráció miatt)
Úr isten...
Amit tapasztalsz, azt teljesen természetes a macskáknál. Ösztönük diktálja ezeket a verekedős játékokat, amiket normális esetben a testvéreikkel játszanak. Így tanulják meg, hogy hogy védjék meg magukat, így tanulnak meg vadászni, ölni, stb. Mivel ti elszakítottátok őt a testvéreitől, ezért értelemszerűen kénytelen új játszópajtások után nézni. Ha eleve két testvért vettetek volna magatokhoz,ez az egész nem lenne, bár még mindig megtehetitek hogy egy, kb a cicátokkal egykorú másik macskát magatokhoz vesztek.
A kérdés viszont inkább az hogy minek vettetek magatokhoz macskát, ha ilyen szinten nem vagytok tisztában a természetükkel, nevelésükkel? Hogy a gyerekek játszhassanak vele? A macska egy élőlény, és nem játékszer...
"vagy éppen a gyerekek megzavarják az álmát harapja, karmolja őket, bosszút áll mindenért"
Talán meg kéne tanítani a hülyegyerekeidet arra hogy hogyan is kell bánni egy állattal, pl.: nem szabad felkapdosni, szorongatni, ÁLMÁBAN ZAVARNI, és hagyni kell elmenni, ha menni akar, nem szabad akadályozni a mozgásban. Ezt minden épeszű macskatartó tudja. A nagyobbik gyereknek ezt már fel kéne fognia (ha nem fogja fel ott komoly bajok vannak az értelmi képességeivel), a kissebbiket meg nem szabadna felügyelet nélkül egyedül hagyni a cicával (se semilyen állattal). Vegyél a gyerekeidnek plüssállatot, mindenki jobban jár. Az állattartáshoz nem sokat értesz, de ami még szomorúbb, hogy a gyerekneveléshez sem...
"És az a helyzet,h 15000 az ivartalanítás, de kb 8at sem tudnék karácsony előtt a macskára áldozni."
Van ennél sokkal olcsóbban is ivartalanítás, adj lejjebb a karácsonyi igényekből, elvégre a szeretet ünnepe, és nem az ajándékoké. Ha a gyerekeid 5ezres barbie babával/ ben10 figurával boldogok csak, akkor kicsit neveld meg őket...Az én fiam is 6 éves, mégis felfogja hogy a cica egészsége fontosabb mint ilyen-olyan játékok, zsebpénz, vagy bármi.
Kedves pár sötét! -zöld-!
Emberi társadalomban élünk, ahol az állatok alkalmazkodnak hozzánk, tekintve,h háziasítva vannak, nem a macska, kutya stb dönti el, hogy hogyan élünk és nem ők hozzák a döntéseket. És ebben a társadalomban ha tetszik neked, ha nem, az emberek az elsők, nekem pedig a gyerekeim, természetesen ezzel nem azt mondom,h a gyerekek mindent megtehetnek a macskával, természetes nem. Mivel sejtésed sincsen,h hogyan foglalkozunk a macskával nem is értem honnan ez a fene nagy bátorság, hogy véleményezd a családomat, főleg a gyerekeimet. Gondolom az arc nélüliséged ad hozzá megfelő támogatást.
Természetesen a kérdésemre semmiféle válasszal nem bírtál szolgálni, csak mocskolni két kis gyereket. Kicsit frusztrált vagy nem gondolod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!