Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ivartalanítsam így?

Ivartalanítsam így?

Figyelt kérdés
Falun lakunk. Van itt egy állatorvos, van rendelője, de műtője nincs. Ettől függetlenül szokott ivartalanítani cicákat. Egyik ismerősöm cicáját náluk otthon a garázsba ivartalanította. Bővebb infókat a "hogyan"-ról nem tudok, azt tudom, hogy altatva volt, meg eszközei állatorvosként gondolom vannak, de nem egy steril rendelőben műti... Tudom, hogy az ivartalanítás a cicáknál rutin eljárás... vállaljam így? Hogy mondjuk egy garázsban végzik? Vagy inkább ne vállaljam a kockázatot? (Másik állatorvoshoz másik városba leghamarabb csak tavasszal tudnám vinni)
2014. okt. 6. 20:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%
Hát lehet én vagyok kukacos, de ha ilyeneket vállal a doki, akkor nemhogy műtétet nem bíznék rá, de egy egyszerű oltást sem.
2014. okt. 11. 11:21
 12/14 anonim ***** válasza:

Merthogy? Ha egyszerű rendelője van, akkor teljesen mindegy, hogy az ivartalanítást hol végzi el. Semmivel sem tud többet, vagy kevesebbet csinálni az állatért az egyszerű rendelőjében sem, mint a konyhaasztalodon. Nyilván mindent visz, amire szükség van. Persze, kényelmes, ha helybe viszed, ha nem kell cókmókot vinni magával, hogy az asztal optimális magasságba állítható és a kialakítása miatt egyszerűbben kötheti ki a lábait, ha szükséges, de ennyi. Nyilván a hiper szuper klinikához képest más a helyzet, de az a kisebbség.

A herélés ennyi:

https://www.youtube.com/watch?v=Z9Hx5i51dgQ

Semmi extra.

Ha meg egy semmi extra rendelővel bíró orvosra nem bíznád az állatodat, akkor alig van hely a komplett országban, ahova viheted.

2014. okt. 11. 21:27
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy én kandúrral sem várnám meg a tavaszt, mert inkább egy végzett állatorvos herélje vagy így, vagy úgy, mint még fél évig ivarosan kószáljon, verekedjen (de még nem csinálja? Jahm. Honnan is tudnád? Majd akkor veszed észre, ha tályoggal állít be. És addig sem jelenti azt, hogy nem szerzett sérüléseket, csak épp nem lett belőle tályog..) és összeszedje mondjuk a FIV-et, amit a világ legjobb állatorvosa a legjobb rendelőben se fog tudni meggyógyítani.
2014. okt. 11. 21:30
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha azt nézed, hogy a mén lovakat ott a karámban herélik, nem viszik be a lókórházba és a legelő földjén fekszenek, vagy körbeállják öten és megtartják az elbódított állatot, és simán túlélik. Alaposan le kell sterilizálni a macskát és az eszközöket, ez rutin műtét, főleg egy kandúrnál. Lány macskánál azért már ragaszkodnék egy műtőhöz, mert őt rendesen felnyitják (bár hallottam szuka kutyáról is, akit a szabadban ivartalanítottak, köszöni jól van). Nyilván kissé... parasztos így a dolog, de nem minden doki tud fenntartani egy komplett állatkórházat.
2014. okt. 12. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!