Mit javasolsz? Ivartalanítsam vagy ne?
Van egy 5 éves kandúr macskám. Mindig tele van sebekkel,sokat megy el..stb..
Nagyon féltem,hogy egyszer komoly sebet szerez, ezért az ivartalanítást javasolták,de nem tudom,hogy akarom-e ezt,mert ő a falu kandúrja...nemtudom,hogy érted-e,amit mondani akarok..:/
szóval őt úgy szeretem,hogy ő itt a domináns..
szerinted ne ivartalanítsam,és maradjon ugyanilyen,vagy ivartalanítsam?
Kinti macska és már 5 éves...úgy gondolom, hogy most már nem kéne...
(Saját tapasztalat szerint akkor jó ivartalaníttatni, mikor még nem jelölget.)
azzal, hogy azt írod, Ö a falu kandúrja, és neked ez tetszi, ilyenkor magadra gondolsz! Szerintem ivartalanítsd, több okból is.
1, nem csavarog el, ergó nem lesz veszélyben, nem verekszik, nem lesznek sebei, és betegséget sem visz haza.
2. nem szaporodik fölöslegesen, csinál újabb és újabb apróságokat, ki tudja hány nőstény cicának, akiknek majd kölykei kóbor cicák lesznek, és rossz emberek áldozataivá válnak, (vannak olyan emberek, akik abban lelik örömüket, hogy kárt tegyenek bennük.)
3. sokkal nyugodtabb lesz, kedvesebb lesz, és nem lesz büdi jelölgetős szaga párzás idején.
Csak gondold meg hogy jó orvoshoz vidd, ne valami kontárhoz. egyébként az ivartalanítás rutin műtét ma már! Altatás után ne engedd ki felügyelet nélkül a lakásból legalább két napig, mert kába lesz, és baj érheti, mivel csökkennek a reflexei!
IVARTALANÍTS! Tegnap előtt fogadtam örökbe második macsekomat, vi kidobta a kiscicákat, mert annyi esze nem volt, h ivartalanítsa a sajátját, meg nyilván a "környék kandúrjainak" gazdái is hasonló színvonalon vannak agyilag.
Szerinted mi lenne ha nem fogadtam vna örökbe? Részletezzem?
De már van két mentett macskám, nem tudok többet megmenteni.
Szóval igen, ivartalaníts mert minden szezonban több tíz macskát ítélsz halálra!!!
Gyökér vagy te édes fiam. Felelőtlen vagy, ilyennek nem való háziállat, elég nagy barom vagy te egymagad is.
Kapasd ki azokat a golyókat, de gyorsan.
Az állatok életében a szex nem olyan mint az embernél. Semmivel nem lesz kevesebb az élete ha ivartalaníttatod, sőt.
A falu kandúrja cím általában annyit jelent, hogy eljár verekedni meg szexuálisan frusztrált. Neki ez nem örömforrás, inkább nyűg.
A csatangolás közben elütheti az autó, beeheti a patkánymérget, kikaparják a szemét, vagy széttéphetik a környék kutyái... Egy ivartalanított macska is eljár vadászni, de korántsem ennyire balhés.
Mind anyagilag, mind állatbaráti szemszögből jobban jössz ki, ha nem teszed ki a cicát a folytonos sebeknek, fertőzéseknek...
Ha nem lennél ilyen borzalmas állattartó, azt ajánlanám fogadj örökbe "gyerektartás végett" egy alom (lehetőleg nőstény) kismacskát aztán majd rájössz.
UI: szerencséd hogy nem ebben a kisvárosban laksz, én tuti bedobnék hozzád minden ősszel és tavasszal egy-egy doboz kölyökmacskát finom utalás képpen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!