A kandurnak nem okoz lelki stresszt, ha az elsó alom után ivartalanítom? Vagy inkább ivarérettség előtt 6 hónapos korban ivartalanítsam? Nagyon sajnálom. Az alom kiscicái jó helyen lennének!
Szia, a te életed lesz könnyebb, nem lesz annyira rossz, picit lustibb lesz, legalábbis az én kandúrom az lett.
Pár napig szenved... de aztán semmi baja nem lesz.
Szia.
Természetesen nem kis stresszt okoz neki(egy férfinak hogyan esne,ha kiherélnék???),mivel nagyon cicabarát vagyok,így azokkal nem teljesen értek egyet,akik szerint "csak ösztön,ne foglalkozz vele".Igenis foglalkozni kell vele,ha igaz cicabarát vagy.
Félreértés ne essék,ha fiúcicám lenne,én is megcsináltatnám a műtétet az első alom után,mert JÓ NEKI ÉS JÓ NEKEM is.Neki azért,mert ha az igényeit nem elégítheti ki,szintén stresszt okoz neki,nekem azért,mrt elkerülhetem az ezzel járó nyűgöt,illetve a "bűzös helyzeteket".Épp ezért nem tartottam soha kandúrt,csak nőstényt,a 2,5 éves nőstény cicámat jövő tavaszra fialtatom,és utána visszük miskároltatni(szörnyű belegondolni,hogy nem lehet többé kiscicája,pont ezért szeretnék almot tőle,de amikor látom,hogy tüzelés közben mennyire szenved,és mennyire nem önmaga,valamint sokszor 1 hétig nem alszunk tőle,mert folyamatosan kürrög,és baukol iszonyúan,akkor én is jobbnak látom,ha a szenvedéseit megkönnyítjük,és csak jelzem,hogy eddig viseltem a "koncertet",de mostmár annyira hosszúak a tüzeléses időszakok,hogy kénytelenek vagyunk,pedig nem akartuk.).Én nem "csak" állatként tekintek rájuk,mivel saját gyermekem nem lehet,így nekem Ő az.
Tehát a válaszom:Stresszt okoz,az én szívem is majd megszakad,de jobb neki és neked is.Lizy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!