Ivartalanítsam így?
Ha nem csavarog, es nem jelol, es kibirja tavaszig a dolog, akkor varj az ivartalanitassal.
Masreszt, ha rendesen van kiszamolva az altato, es az eszkozok amugy rendesen fertotlenitve vannak, es a sebet rendesen lekezeli, akkor nem gond, ha nem mutoben csinalja.
Azert rengeteg haszonallatot ivartalanitannak a leirtnal rosszabb kornyezetben, es megis megmaradnak.
De. Garazsban semmikeppen sem, mert szerintem ott ilyenkor lenyegesen hidegebb van, mint az idealis. (Az altatas miatt nagyon gyorsan kihulhet, es az tenyleg komoly kockazat)
Arra gondoltam, ha nem lett volna egyértelmű, hogy ha megcsinálhatja a házban, akkor ott nem lesz hideg. És akkor nem jelent akadályt.
Ha kandúr, akkor biztos nem lesz vemhes (:)), így én megvárnám a tavasz és egy rendelőbe vinném el a műtétre, biztos, ami biztos.
Nézd a legtöbb állatorvosnak nincs műtője, nem visel maszkot stb. hanem az egy szem rendelőjében, az egy szem helyiségében vizsgál, műt, kezel. Ettől még semmi baj sincs velük. A műtét után meg kap antibiotikumot úgyis. Én már sok macskát ivartalaníttattam ilyen orvosoknál, és egynek sem lett baja, több orvosnál bent is maradhattam úgy, hogy se maszkot nem viseltem se semmi. Azon az asztalon csinálta, ugyanúgy, ahogy akkor szokta, mikor simán megyünk, akármivel. Lefertőtleníti mindig mielőtt felpakolják a pácienst és annyi.
Nem azt mondom, a műtő, az extrák a gépek a műtét alatt tök jók, de ez ritka, erre nem sok orvosnak van lehetősége. Az ivartalanítás viszont tök rutin műtét. Basszus régen csizmaszárban herélték a kandúrokat...
Ahhoz képest a legegyszerűbb állatorvos is luxus műtétet csinál. Ezt tanulta az egyetemen, nyilván ismeri a korlátokat, na meg gondolod a malacokat stb. beviszik herélni? Francot, kimegy és ott csinálja.
Még mindig jobb annál, mint aki nem is ivartalanít vagy nem időben teszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!