Férgesség? Lehetséges így?
Szóval van 3 cicám. Egy 3,5 éves nőstény, egy 2 éves kandúr meg egy 4,5 hónapos kiskandúr. A két nagy ivartalanított, a kicsivel 2 hét múlva megyünk. A két felnőtt negyedévente féreghajtva van, a pici talált cica, 6 hetesen elkezdtük a féreghajtó programot (kis darabok, 3 hónapos koráig kéthetente ismételve), majd 3 hónaposan kapott egy spot-ont (Stronghold), ami külső és belső élősködők ellen is véd 3 hónapig. Szóval elvileg a pici is védett férgek ellen. Na most 3 napja (kedd este) hozzánk csapódott egy pici cica, a hideg miatt nem volt szívem kinn hagyni. Ő kb 2 hónapos lehet, gondozottnak tűnik, szerencsére sikerült is neki új gazdit találnom, de vasárnapig még itt kell maradnia. Ő még nálam nem volt féreghajtózva, nem tudom, hogy korábban foglalkoztak-e vele így.
És akkor a probléma: tegnap este a 4,5 hónapos cicám fenekénél a szőrből egy fehér kis tekergőző valamit vettem ki. Kb 1 cm volt, neten utána néztem, úgy néz ki, mint az uborkamagképű féreg. Természetesen eltettem egy kis zacsiba, ma viszem dokihoz megmutatni, de csak délután 2 után lesz doki. Viszont azt olvastam, hogy ilyenkor az embereket is fertőzi, viszont háziorvosom csak délelőtt van, így ha gáz van, hozzá minél előbb el kéne mennem gyógyszert íratni.
A kérdés: Ilyen féreghajtó program mellett lehet már kifejlett féreg a 4,5 hónapos cicámban? Vagy esetleg az új piciből ragadhatott át a nagyobb szőrére? (Érintkeznek, együtt játszanak, ráadásul én hülye, engedtem, hogy egy almot használjanak... És akkor a háziorvosommal vegyem fel a kapcsolatot? A cicák ugyanis az ágy végében alszanak, nagyon sokat vagyunk együtt, nagyon sokat simizzük, emelgetjük, pusziljuk őket. Jól gondolom, hogy valószínűleg mi is fertőzöttek vagyunk már?
A válaszokat előre is köszönöm!
Azért ennyi idő alatt szerintem ti még nem fertőződtetek meg.
Az új macsek viszont hozhatta a többinek. Ilyenkor mindet újra szokták féregteleníteni függetlenül attól mikor kaptak utoljára. Nekünk is volt a benntlakós kettő mellett egy olyan ami házimacska volt, és kijárt, összemászkálta az összes szomszédot a környéken és időnként férges lett hiába volt ő is leféregtelenítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!