Mennyire veszélyes egy ilyen súlyos férgesség?
Szóval, van egy üzletünk, elég nagy kerttel. Sok errefelé az egér/patkány, így mindig is voltak cicák. Most sajnos csak egy van, hárman voltak, de kettő eltűnt, pedig ivartalanítva voltak. Ez a cica nem volt ivartalanítva, hát vemhes is lett. Féregtelenítve lett 2 hónapja. Most, a nagy pocakjával járkál, gondolom keresi a helyét. És egyszer csak azt vettem észre, hogy valami fehér izé kilóg a fenekéből, aztán le is esett a földre, és mozgott! (életemben nem láttam még ilyet, mert mindig megpróbálunk odafigyelni az ilyenekre.) Gondolom a sok egértől, és vemhességtől most könnyebben elkaphatta. Kérdésem az, hogy mennyire veszélyes ez a vendégekre nézve? (abban a pillanatban, hogy észleltem a dolgot, adtam neki féregtelenítőt, és felhypóztam mindent, ahol járhatott-ülhetett).
(Kérek mindenkit, a kérdésre válaszoljatok, miután megszülte a 3 kiscicát (ultrahangon a doki azt mondta ennyi van benne), el fogjuk vinni kiivartalanítani, ahogyan a többit is, bár sajnos ezen a helyen gyorsan fogynak a macskák...
Köszönöm a válaszokat!
Valószínűleg az egérből származó féregfajta lehetett, annak a leírása stimmelt. (meg a galandféreg is, lehet ugyanaz, nem tudom, csak azt, hogy van kb. 6-7 féle féreg de nagyon nem tanulmányoztam őket:D)
Már nem találtam semmi furcsát a macskám körül, se ott, ahol feküdt/ült. Én is gondoltam arra, hogy a kiscicáira veszélyes lehet, főleg, hogy pár napjai (max 2 hét) van hátra neki elvileg.
Remélem, nem lesz semmi komplikáció, de szerencsére a doktornőnk akár éjjel 2-kor is képes minket fogadni, ha valami bajunk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!