Mire lehet allergiás?
Sziasztok!
Anyukámnál van 2 benti cica.
Sajnos nagyon ritkán, félévente/évente tudom őket meglátogatni. 2 hete voltam náluk és kiderült, hogy a 2 cica, nagyon gyenge minőségű kaját eszik és az egyiken kopasz foltokat láttam. Nem rohantam vele rögtön a dokihoz, a kajára gyanakodtam, hisz a másik cicának semmi baja. Vettem nekik minőségi tápot, most azt eszik.
Eltelt 2 hét és Anya mondta a telefonba, hogy nem javult a cica, így elvitte tegnap dokihoz.
Az állatorvos azt mondta, hogy allergia, de az allergia teszt 30 000 Ft lenne. Sajnos ennyi pénzünk jelenleg nincs. Most egy injekciót kapott, amit 2 hét múlva meg kell ismételni.
Anya gondolkodott, de nem jutott eszébe semmi, ami új lenne a házban, amire allergiás lenne a cica. Én a rossz kajára gondolok. Lehetett a kaja a hibás, bár már azt is régebb óta eszik... És ha a kaja volt, akkor tápváltás után mennyi idővel szűnnek meg a tünetek?
Igen lehet a kaja miatt is tudod az állatoknál késöbb jelentkeznek az allargiás reakciók mint egy embernél.Lehet most jött ki rajta jobban az allergia.
A másik cica nem ennyire súlyos eset? Csak mert ha ugyan azt a kaját kapják,érdekes,hogy csak az egyik cica lett betegebb...Mindenesetre folytassátok az injekció kúrát aztán szépen el lehet kezdeni kicsit drágább de jobb minőségű kaját adni nekik.Gondolok itt Whiskas száraz tápra!Most semmiképp ne adjatok nekik konyhai maradékot,párizsit stb.Várni kell és kiderül mi a baj,ha hullik a szőre lehet bőrbetegség is,vitaminhiány és macskáknál is előfordul rákos betegség.
Nem, a másik cicának semmi baja, pedig ugyan azt a tápot eszik.
Most Orijent és olyan CatChow-ot vettem nekik keverve, ami segít a benyalogatott szőrt megemészteni. Ezt 2 hete eszik.
Tényleg nagyon gáz kaját kaptak, tehát a szója, a fűrészpor stb... is okozhatta, ha ez a bűnös.
Nagyon sajnálom, hogy így alakult, remélem rendbe jön.
Ha vkinek van még esetleg ötlete, hogy egy cica mire lehet allergiás, kérem írjon!
A Whiskas pont tele van festékkel, ízfokozóval, hasonló vacakokkal.
A tápokban vagy az van amit rájuk írtak, vagy nem.
Főtt kaja kéne neki. Nem maradék. Direkt neki főzött.
Nem bolhás? Bolha ekcéma is okozhat kopasz foltokat.
Mindenképpen le fogom őket kezelni!
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!