Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Nem tudom mire vagyok allergiá...

Nem tudom mire vagyok allergiás. Furcsa?

Figyelt kérdés
Elmentem a háziorvosomhoz mert már évek óta minden reggel és este előjön egyfajta allergiás reakció. Szerinte párásítani kéne a szobámat. Megtörtént...semmi. Aztán nemrég ismét voltam nála amikor már néha napközben de volt, hogy hetekig egész nap folyamán tüsszögtem és már volt, hogy a torkom is kapart vagy viszketett, sőt a fülem is viszketett:S Elmentem de nem küldött el allergiavizsgálatra mondván fölösleges, mert ha kiderül mire vagyok allergiás akkor se tudok ellene mit tenni. Írt fel Loratadint amitől jobban lettem, szedtem allegrát is de az nem használt és jelentkezett mellékhatása is. Szerintetek mi lehet ez? Nem kell az se, hogy kint legyek a szabad ég alatt vagy otthon bent a lakásban. Bárhol előjön még ritkábban ez ébreszt fel és nem tudok tovább aludni:/
2011. júl. 22. 20:33
 1/6 anonim ***** válasza:
Milyen párnán alszol? Az is okozhat allergiás panaszokat.
2011. júl. 22. 20:38
 2/6 anonim ***** válasza:
mi az, h az allergiavizsgálat fölösleges? már h lenne az, nem véletlenül találták ki. vársz 10 percet és ki is derítik mire vagy allergiás, kiír rá gyógyszer/gyógyszereket, és enyhülnek a tünetek. menny el, és hagyd ezt a dilis dokit. és elárulom, h az allegra semmit sem ér (gondolom már rájöttél). én fűfélékre vagyok allergiás, kiírt rá gyógyszert, és alig van valami tünetem.
2011. júl. 22. 20:39
 3/6 A kérdező kommentje:

Szerintem nem a párna az oka hiszen most pl fürdés után jött ki az allergiám és bárhol, bármikor derült égből villámcsapásként rám jön:/

Hamarosan orvost fogok váltani mivel betöltöttem a 18-at és kérni fogom az allergiavizsgálatot. Már ennél az orvosnál nem kérdezek rá többször. Allegra nem ért semmit, a Loratadin beválni látszik de szeretném akkor is tudni mitől van ez:S

2011. júl. 22. 20:54
 4/6 anonim ***** válasza:

Megmondom őszintén, hogy nagyon sajnállak benneteket, mert semmit sem tudtok arról, hogy valójában miért allergiás valaki.

Ez egy összetett dolog. Röviden elmondom, hátha megértitek, és akkor tudtok ellene tenni.

Réges-régen, amikor még nem voltak autók, vonatok, repülők, még nem volt ennyire elszennyezve a világ. Az emberek vagy gyalog jártak, vagy ló vontatta járműveken. Tiszta volt a levegő, a víz, nem voltak vegyszerrel, és rovarölőkkel kezelt növények, az állatok is tiszta legelőkön legelhettek, tehát nem kellett attól tartani, hogy bármilyen méreganyag bejuthat az emberek szervezetébe. Ezzel szemben a ma embere, olyan mértékben szennyezett levegőt kell hogy belélegezzen, ami már alig tartalmaz tiszta oxigént. Vegyszerek tízezreit, rovarölőszerek tömegeit alkalmazzák azokon a növényeken, amiket azért termesztenek, hogy elfogyasszuk őket. A számunkra nagyüzemekben felnevelt állatokat antibiotikumokkal, gyógyszerekkel kezelik, mert annyira embertelen körülmények közt élnek, hogy ezek nélkül elpusztulnának. Aztán ezeknek az állatoknak a húsát, a tejét megetetik velünk, és csodálkozunk hogy ugyanolyan betegekké válunk mint azok a szerencsétlen állatok.

Tudjátok-e, hogy 1960-ban végeztek vizsgálatokat a termények beltartalmi értékének meghatározásához, és kutatók arra az eredményre jutottak, hogy azalatt a 10 év alatt, amióta elkezdődött a nagyüzemi mezőgazdasági gyakorlat, azóta ez az érték lecsökkent 50%-kal! Ez azt jelenti, hogy tíz év alatt a zöldségek, gyümölcsök, gabonák elvesztették vitamin és ásványi anyag tartalmuk felét!!!!! Azóta eltelt még ötven év, a mezőgazdaság csak még több ártalmas tevékenységet folytatott, azonkívül és ráadásul az élelmiszeripar szintén , ha lehet még silányabbá teszi az amúgy is szegényes tápanyagokkal rendelkező alapanyagokat.

Mit gondoltok, meddig lehet büntetlenül semmibe venni a természet törvényeit? Meddig lehet hülyíteni a nagy tömegeket azáltal, hogy a tévé reklámokban agyon hirdetett baromságokat csábító csomagolásokban eladják neked, mert manipulálják az agyadat a tudtodon kívül. És te másnap alig várod, hogy kipróbálhasd, megvásárolhasd a századik árucikket, mert valahogy az előző soha nem válik be!!

Visszatérve a ti problémátokra, vagyis az allergiára. Az allergia nem betegség! Mint ahogy sok olyan állapot van még, ami önmagában nem számít betegségnek, hanem igazából csak a szervezeted próbál meg jelezni neked valahogyan, hátha teszel már végre valamit azért, hogy visszaszerezd sz egészségedet. Mert akárhogy is el akarják titkolni előlünk az igazságot, igenis, van rá reális esély, hogy bármilyen egészség romlásból újra egészséges lehess! Ha megérted hogyan működik az emberi test, akkor tudni fogod hogy bizonyos anyagokra mindenképpen szüksége van, és ha ezek az anyagok hiányoznak a táplálékából, akkor felborul az egyensúly, és mindenféle problémák jöhetnek.

Ha valaki ma nem figyel a táplálkozására, és nem egészíti ki azt kiváló minőségű táplálékkiegészítőkkel, akkor bizony számíthat arra, hogy élete során valamikor, a meggyengült immunrendszere felmondja a szolgálatot, és már ne tudja elvégezni azt a védelmi munkát, amit egy még egészséges ember immunrendszere könnyedén elvégez.

Nem tudom értitek-e a lényeget, egyrészt nagyon nagy lett a környezeti terhelés, minden területen, másrészt pedig amiből építkezni tudna a test, vagyis a táplálékunk már annyira nem alkalmas erre a célra, halott ételeket eszünk, múanyag ízekkel, hatalmasra növesztett ízetlen gyümölcsökkel, glutamátokkal, fluórral, klórral, sorolhatnám estig azoknak a mérgező vegyületeknek a százait, ezreit, amikkel nap mint nap terheljük a szervezetünket. Mert nem is tudunk róla, hogy ilyeneket eszünk. Mert a tudtunk nélkül ezekkel készítik az élelmiszereket.....

Nem akartam ennyit írni, de nem tudtam rövidebbre fogni.

Szerintem a megoldás az, ha mindenki saját maga veszi kezébe a sorsát, és megpróbál a lehető legtöbbet tenni azért, hogy jobb legyen a világ. Pl. kiállni azért, hogy megszűnjenek a nagyüzemi állattartási lehetőségek, és elterjedjenek újra a kisgazdaságok. Sokkal egészségesebb állatok nőhetnének ezáltal, és ha az ilyen állatokat esszük, mi sem leszünk általuk betegek. Vagy a másik, járjunk minél többen kerékpárral ha tehetjük, ezzel is hozzájárulunk ahhoz, hogy ne szennyeződjön jobban a légkör. Vásároljunk tudatosan. Olyan élelmiszereket vegyünk, amiket a környékünkön termesztettek, kutassuk fel azokat a kistermelőket, akik a közelünkben termelnek növényeket.

Ez csak pár ötlet, ezáltal is egészségesebben élhetnénk, és már tettünk valamit azért, hogy az immunrendszerünk erősebbé váljon.

Mert akárhogy is állítják hogy az allergiásokon nem segít az immunrendszer erősítése, ne higgyétek el. Próbáljátok meg, csak egy jó nagy dózisú multivitamin kell hozzá, meg persze amiket előbb leírtam, kiküszöbölni ártalmakat amiket csak lehet, és akkor meggyógyulhattok.

2011. júl. 23. 22:49
 5/6 anonim ***** válasza:
utolsó: ezt te írtad? mennyi idődbe telt? :P amúgy teljesen igazad is van, bár én ezt eddig is tudtam. :)
2011. júl. 23. 23:02
 6/6 anonim ***** válasza:
Öt perc alatt irtam, hiszen én már régen ilyen elvek alapján élek, és teljesen egészséges vagyok, és a családom is az. Persze sokat olvasok egészség-témáról, mert minden érdekel ami ezzel kapcsolatos, és nem azért mert mániás vagyok, hanem azért, mert segíteni szeretnék azáltal másoknak is, hogy átadok hasznos infókat.
2011. júl. 23. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!