Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Felelőtlenség kinti cicát...

Felelőtlenség kinti cicát ivarosan hagyni?

Figyelt kérdés
2010. jan. 4. 17:11
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
IGEN.
2010. jan. 4. 17:15
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2010. jan. 4. 17:21
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Attól függ. Nekünk mindig kinti macskáink voltak, és sosem volt gond. Sőt, még az idegen, birtokháborító macskákat el is űzte az aktuális állat.
2010. jan. 4. 17:25
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Második vagyok. Szerintem nem csak azért felelőtlenség kint tartani ivarosan, mert sok kiscicát szülhet vagy csinálhat amikből így is rengeteg van hogy már fizetnek is csak vidd el... Hanem azért is, mert pl a kandúrok verekednek, vagy a nőstény után járva bajba kerülhetnek, meg is halhatnak. A lányokat is bánthatják. Bent tartani viszont ivaros cicát szerintem elég nagy képtelenség. Mivel a lánymacska addig ivarzik amíg meg nem termékenyül, így az élet bent pokol lenne, az állandó nyávogástók meg fenékbillegetéstől. A kandúrok nem tudom máshol hogy vannak, de itt szokásuk lepisilni dolgokat a kertben, szóval szerintem bent is megtennék! Az ivartalanítás a legegyszerűbb! Minden macskát ivartalanítani kéne aki nem tényeszállat. Így is annya van belőlük, annyi szenved, annyit folytanak vízbe vagy tesznek el láb alól hogy....
2010. jan. 4. 17:28
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 17:25-ös! A házőrzés és az ivartalanítás hol függ össze??

Egyénként igen, az!

2010. jan. 4. 17:36
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

Nos, a mi cicánk kinti-benti.

Bent tartjuk, de ha akar kimehet, szóval évente 2-szer hozzánk is ellátogat a cicabébis-gólya.

Ha a cicád teljesen kinti, akkor készíts neki szülőszobát.

Mondjuk a garázsba. Bár az kockázatos, ha a csupasz földre szül egy olyan eldugott helyre ahol meg sem találod. Az biztos, hogy egy kinti alomnál jobban résen kell lenni.

Vagy úgy gondolod, hogyha megszül, akkor beviszed a családot a házba? Akkor nem lesz nagy gond.

Összegezve: Tedd fel magadnaka kérdést:

,,Elég erős és tapasztalt vagyok egy szüléshez, a kölykök neveléséhez és a gazdikereséshez?˝

Ha mindenre egy harározott ,,igen!˝ a válasz, akkor vágj

bele! Majd úgyis kitapasztalod az első után.

És még valami: macska számára is létezik fogamzásgátló

tabletta, bár ezekkel vigyázni kell, mert kijöhetnek mellékhatások (tapasztalatból mondom)

Sok sikert!

2010. jan. 4. 17:45
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
minden bizonnyal...
2010. jan. 4. 19:12
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, felelőtlenség!

Rengeteg gazdátlan, beteg macska van az utcákon elvadulva, és a menhelyeken gazdi után reménykedve!

Nagyon sok cicát fojtanak vízbe, csapnak agyon, vagy gázolnak halálra, mert egyszerűen nem tudják őket hová tenni!

Az ivartalanítás az egyetlen megoldás azok számára, akik szeretik és tisztelik a macskákat!

Nem kell a számukat növelni!

17:45 pedig roppant hülye, hogy nem lát tovább az orránál!

2010. jan. 5. 12:22
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sokkal jobban megéri kiivartalanítani őket ha lányok.Max.10000 Ft-ba kerül egy nősténynél ami még mindig kevesebb mint egy megmaradt kiscicát élete végéig ellátni.Hímeknél meg max.5000 Ft lehet.
2010. jan. 5. 17:16
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha már felmerült benned ez a kérdés, akkor szerintem a választ is tudod.

Nagy felelőtlenség. Nem csak a szaporulat, hanem az ivaros viselkedéssel járó kockázat miatt.

[link]

Nem véletlen, hogy ezen a honlapon az ivartalanítással az Egészségvédelem menüponton belül foglalkoznak.

2010. jan. 6. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!