Használ valaki láthatatlan kerítést cicánál?
Ez egy nagy hülyeség..... Egyszerűen ivartalanítani kell az állatot és foglalkozni vele és nem szögdösik.. Nekünk van kutya macska is nálunk nincs ilyen, sőt ismerőseimnél sem tapasztaltam ilyet.. Lényeg az egészben, hogy ivarosodás előtt kell a kutyát és macskát ivartalanítani így nem jön elő bennük az ösztön ez által nem akarnak el menni.. Általában macskáknál jobban fenn marad az ösztön ha ivarosodás után vannak ivartalanítva így megeshet, hogy szöknek de kicsi az esély ha kompenzálva vannak játékkal és megfelelő táplálékkal,plusz társ cicával!!!! Lehetne erről ódákat zengeni de én csak 3 példát hozok fel:
Nekünk a kandúrunk kicsinek magányos volt, agresszív mindig ki szökött az ajtón, rajtam kívül fújt mindenkire.
Aztán 4 hónapos korában ivartalanítottuk így nem kezdett el jelölgetni, megnyugodott és ki szökni is egyre kevésbé akart! Majd 1 éves korában kapott 1 nőstény cicát akire az elején fújt de kb 3 nap után anyukája ként dédelgette és most 3 és 2 évesen elválaszthatatlanok! Lényeg mióta megvan a nőstény cicánk ki engedem őket az ajtón de nem mennek sehova szaglásznak tappognak és figyelnek engem vagy párom mit csinálunk. Ez annak is köszönhető, hogy foglalkozunk játszunk velük még úgyhogy én hétfőtől péntekig 12 órás műszakban dolgozom, párom egyetemen tanul alig van itthon! Ez nem lehet kifogás ha állatról van szó!
Másik példa ahonnan a nőstény cicánkat hoztuk a testvére kandúr cica és ő úgy volt kezdetben nevelve, hogy bent tartva de közben ahogy ivarosodott kiengedték és el is ment egy idő után volt, hogy 2-3 vagy 4 napra is. Majd ivartalanították be vitték télre a házba tavasszal ki engedték de azóta nem megy a kertből sehová. Hozzá teszem neki is van társa!
Harmadik eset pedig anyukáméknak a cicája úgy volt tartva, hogy panel földszinten laktak és ki-be járt a macska. Az első ivarosan lett hagyva el is szökött feszt csak fialni járt haza. Majd ivartalanítottuk de hiába.. Kevesebbet szökött de még is csak elment feszt. A másik nőstény cicánál már ivarosodás előtt lett ivartalanítva és ugyan így ki engedve egyszer sem császkált el ott feküdt a terasz alatt és még inkább bentre vágyott mint kintre. Csak piszkítani járt ki szinte!
De tudnék mesélni még kutyáról is! Minden csak odafigyelés és elkötelezettség kérdése! NE AKARJON olyan állatot aki nem is akar vele foglalkozni 100%-ig!! Én nem gondolom, hogy ilyen kütyükre kell kidobni több ezreket ha van más megoldás is!:):)
Bár ezen múlna, hogy nem megy el... Anyukámnál volt két lány cica, mindkettő ivartalanítva lett, még mielőtt tüzeltek volna, mégis állandóan elcsavarogtak,el is veszett végül mindkettő...
Pedig éjszakára nem is voltak kiengedve... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!