Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy lehet egy kölyök macskát...

Hogy lehet egy kölyök macskát megtanítani arra hogy ne menjen a kutyához?

Figyelt kérdés

Már kivagyok. Itt van nálam 3 mentett kölyök addig amíg nem lesz gazdijuk, egyet tartok meg.

Egész nap be vannak zárva, csak felügyelettel engedem ki őket. Viszont van egy kutyánk kennelben (argentin dog). Természetesen a kis hülyék cél egyenesen indulnak be folyamatosan a kennelbe, aminek a rácsán ráadásul be is férnének. Nem győzöm őket elkapkodni onnan hogy ne menjenek be, és persze ha az egyik megy jobbról akkor a másik 2 méterrel arrébb balról.

Van valami praktika? Hogy lehet nekik megtanítani? Vagy mi az a szag amit a macskák nem bírnak? És a kölykök is tudják hogy ők azt nem bírják :)

A kutya az én cicámat nem bántja, még azt is hagyja neki hogy a táljából egyen, na de fogalmam sincs hogy a kölykökkel mit csinálna! :/

2014. jún. 10. 20:33
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a többi választ is.

A kutya sajnos neveletlen nem az enyém (apámé aki sose foglalkozott vele), járulékos költség a lakhatásért, nagyon szeretem, gondozom de még én is félek tőle. Pedig bántani nem bánt, csak nagyon ugrál. Így a póráz kilőve, sose volt pórázon, meg nem hallgat semmire, ha kiszokik 1 óra mire vissza könyörgöm a kennelbe. :(

A nagy cicát szerintem azért nem bántja mert fél tőle. Régen egy másik kennelbe volt amin kisebb volt a lyuk. A macska mancsa befért, a kutya feje viszont ki nem és hát kapott pár pofont a macsekomtól. :) Azóta megtartja a macstól a tisztes távot, inkább az ólba fekve végig nézi hogy az éhenkórász macskám kiüríti a tálját :D

Nem annyira állat gyűlölő a férjem. Alapvetően szereti az állatokat tisztes távból. A mi cicánkat is elviseli. Ahoz képest hogy azt mutatja és mondja hogy utálja és a házba nem teheti be a lábát, azért télen van hogy ő hívja be a cicát hogy ne kint fagyoskodjon. ( persze utána hallgatom hogy tiszta szőr minden)

Hát az nem tetszik neki hogy haza hoztam egy kóbor macskát a 3 kölykével együtt, de viseli. Nem érintkezik velük, csak bosszantja hogy amúgy is alig van pénzünk, emellett van bőven fizetni valók én meg heti 2-3000Ft-ot költök a hívatlan vendégekre. :/

2014. jún. 11. 11:15
 12/13 egy naaagy fan válasza:
Nem tudom, a mi kutyánk se törődött sokat a macskával, de váratlanul megölte. Olyan természetességgel, mintha még segített is volna nekünk. Életerősek a kiscicák?
2014. jún. 11. 20:03
 13/13 A kérdező kommentje:

Igen életerősek. Csak kis felfedezők. :)

Már most a kutya nagyjából biztonságosan elkerítve, még mindig vannak lyukak, de halad a dolog.

Erre most felfedezték a hátsó szomszéd kerítését, ahol nem lakik senki csak egy boxer... :(

Komolyan a fiam után 5 év alatt nem rohantam annyit mint a kiscicák után 3 nap alatt (eddig a lépcsőnél tovább nem merészkedtek), pedig ő is tudott hajmeresztő dolgokat csinálni. :)

De rosszabbak mint egy gyerek, minnél jobban tiltok valamit én, vagy az anyjuk (mert ő is "szól" hogy nem kéne) annál jobban csinálják. Már azon agyaltam most reggel hogy lehet hogy pont a túlaggódásomból lesz a baj, lehet ha csak kiengedném és otthagynám őket nem történne semmi.

2014. jún. 12. 06:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!