Hogy lehet egy kölyök macskát megtanítani arra hogy ne menjen a kutyához?
Már kivagyok. Itt van nálam 3 mentett kölyök addig amíg nem lesz gazdijuk, egyet tartok meg.
Egész nap be vannak zárva, csak felügyelettel engedem ki őket. Viszont van egy kutyánk kennelben (argentin dog). Természetesen a kis hülyék cél egyenesen indulnak be folyamatosan a kennelbe, aminek a rácsán ráadásul be is férnének. Nem győzöm őket elkapkodni onnan hogy ne menjenek be, és persze ha az egyik megy jobbról akkor a másik 2 méterrel arrébb balról.
Van valami praktika? Hogy lehet nekik megtanítani? Vagy mi az a szag amit a macskák nem bírnak? És a kölykök is tudják hogy ők azt nem bírják :)
A kutya az én cicámat nem bántja, még azt is hagyja neki hogy a táljából egyen, na de fogalmam sincs hogy a kölykökkel mit csinálna! :/
A macskák alapvetően nem szeretik a szúrós szagokat, mint pl a citrom, narancs illata. Viszont nem tudom, hogy a kutya mennyire lenne hálás, ha körbebarikádoznád citrom meg narancshéjakkal...
Nem tudod valahogy még jobban elkeríteni onnan a cicákat? Mert nekik nem lehet csak úgy megtanítani, hogy ne mászkáljon a kutyához, kíváncsiak..
Az enyém is folyton a német juhász farkával akar játszani, pedig véges a kutya türelme
Köszönöm a válaszokat. Kerítek valami kis-lyukú hálót vagy rácsot. Venni sajnos nem tudok, már a férjem így is őrjöng velem hogy hetente lassan többet költök macska kajára mint a sajátunkéra :) Sajnos gyűlöli a macskákat
Ma oda vittem az vittem az egyik kölyköt, nem igazán reagált semmit a kutya, ebben a nagy melegben csak lihegett, de sose lehet tudni.
Én pont fordítva vagyok ezzel. Az én kutyáim a lehulló falevelet sem tűrik meg az udvaron, még a legtöbb verebet is elkergetik, ennek ellenére a német juhászom messzire kerüli a cicát ha bejön, ugyanígy a dobermann. Mondjuk ő még csak 10 hónapos, néha a mai napig megpróbál játszani a cicával. Kapott már párat az orrára a 3kilós cicától, de nemnagyon hatja meg, játék neki az egész világ.
Egyébként télen az olvadó hó aló nálunk is előkerült a szomszéd cica, fura mód az enyém kordában tartja a kutyákat, pedig hát óriási a méretkülönbség.
A titka a dolognak az, hogy a kutyáim meg vannak nevelve, a cica meg halálra van kényeztetve. A kutyáknak komoly szabályok vannak, a cicának semmi. A két jómadár meg amúgy tudja, hogy a cica a lakás teljhatalmú ura... Képes kizavarni a nagyot a benti párnájáról ha olyanja van. Vagy csak simán megharapja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!