Ha a szomszéd beszól a macska miatt, mi a teendő?
Nagyon nehezen találtunk albérletet a két macska miatt a férjemmel. Kertes házat kerestünk, szerintem állatkínzás őket benntartani.
A szomszéd ma félhangos megjegyzést tett, mikor látta, hogy kint van a férjem a kertben, miszerint akinek macskája van, tartsa bent, ne ő szenvedjen a büdös dögök miatt.
Egyrészt kár, hogy nem voltam kint, mert nem hagytam volna szó nélkül.
Másrészt tanácstalan vagyok, mert feltételezem, macskasz*rt talált, de sajnos járnak ide más macskák is bunyózni(az enyéimet is szokták bántani, sőt, ide vizelnek, az enyéim ivartalanítottak).
Úgy vélem, minden szomszédtól (és felé) tolerancia kell, az ő fáikon szarkák laknak, egész nap fülsüketítően cserregnek (ezt is ki fogom írni kérdésben), megőrülök tőlük, eltűntek az itt fészkelő madarak miattuk. A másik szomszéd feltunningolt autóval parkol be percekig (!), hogy rezegnek a falak, a harmadiknál éjszakába nyúlóan isznak és hangoskodnak a kertben, és mi sem szólunk.
De ha kárt tesz a macskáinkban...
Meg kell kérdezni, van-e macskájuk.
Ha nincs, akkor meg kell állapítani, hogy tőlük jön át az a sok egér.
Jártam hasonló cipőben, nálunk a főbérlő uszult a macskák ellen, jólehet nem is mi vittük oda, hanem odakölykezett a padlásra egy anyacica és befogadtuk őket.
Mielőtt jött az öreglány uszulni újfent a macskák ellen, a nagyobb hatás kedvéért szórtam némi csoki tortareszeléket ide-oda, és megmutattam neki, hogy sok az egérszar, kell a macska.
Egyébként tényleg volt sok egér is, sokat megfogtak a cicáink.
Nem tudom, vidéki-e, az mindegy is, Budapesten élünk. Nem könnyűek, mert ők tulajok, mi meg albérlők, és (mint oly sokan) lenézik ezt a "kategóriát". Legelőször azért kötöttek belénk, mert az ablakuk alá parkoltunk (közterületen!), nem azért "kértek engedélyt a tanácstól" és kövezték le. Akkor udvariasan, de határozottan lekezeltem az öreget, bedörömböltem hozzá, hogy bemutatkozzunk, ha már így "összefutottunk". De épp 10 perce csöngetett be dühösen, mert a házunk elé parkolt kocsink hátulja 5-10 cm-t az ő oldalukra lógott. Miközben a férjem (aki bánatomra túl kedves és udvarias) szó nélkül előrébb gurult, ő már be is tolatott (tehát befért, mint ahogy reggel is ki tudott állni).
Közben kijött a felesége, én meg ott simogattam a macskát, hátha mond(anak) valamit, de nem.
Sosem fogom megérteni, miért jó egyeseknek, ha folyton kötözködnek. Szar a szexuális életük? Frusztráltak? Ilyen alkatok? Az a baj, hogy én nagyon hamar elborulok, és ezt nem sokáig fogom elviselni.
Azt én is tapasztaltam, hogyha albérlő vagy, tulaj és szomszédok is megpróbálnak a fejedre nőni, ha nem vigyázol.
Szomszédokat aránylag könnyű leállítani, többnyire elég ha nem foglalkozol velük. Viszont arra számíts, hogy a macskák miatt majd fúrnak a tulajnál. Ezért valahányszor összefutsz a tulajjal ne felejtsd el megjegyezni, hogy milyen jó, hogy van macskátok mert a hülye szomszéd tele van egerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!