Mihez kezdjek a szomszéd macskával?
Hát először is szégyelld magad! Más állatát megfertőzni hagyni, holott tudtad hogy ez mivel jár, mikor megtudtad hogy beteg a cicád,bent kellett volna tartanod ! Másodszor is átérzem min mész keresztül, és azt gondolom hogy te már rég tudod a választ, itt senki nem fogja azt mondani hogy "amit tettél azt jól tetted és hagyd a cicát úgy ahogy van"!
Hanem szépen felkarolod és orvoshoz viszed, és vagy bent fogod tartani, vagy keresel neki gazdát aki bent tudja tartani! Ez nem játék, és nem vicces! Ha kiderülne hogy az én szomszédom vagy (ami persze nem lehetsz) átmennék és agyonütnélek, mert nem elég hogy az én macskámat megfertőztetted, de ha még ez nem lett volna elég, a környék összes macskáját is! Ergo ne vigyen senki oda jó pár évig a környékre kijárós cicát, mert te elintézted hogy az beteg legyen!!
Mit "de nehogy már"?? De igen már!!!!!!Ha neked azt mondanák az orvosok hogy olyan beteg vagy ami halálos és azonnal megfertőzöd azt akivel érintkezel akár kicsit is, nem szégyellnéd magad ha kimennél az utcára, vagy a boltba vagy bárhová ahol érintkezel emberekkel és megfertőzöd őket?? Tiéd a felelősség!! Gondolkodj egy kicsit már! Nincs itt semmiféle ennyi erővel! Aki ilyen betegséget hordoz, azt karanténba kell tartani, saját maga érdekében is, mivel a vírusok ilyenkor hamar legyengítik a szervezetét, csoda is, hogy eddig élt így! És karanténba kell tartani más érdekében is! Ilyen önző nem lehetsz, hogy így gondold ezt komolyan! Te mit szólnál ha egy kérdezőhöz hasonló eset történne meg veled és te lennél a szomszéd vagy az xy!??? Én személy szerint agyon ütném azt aki ilyet tenne az én macskámmal, hogy felelőtlenül kiengedné a sajátját ezzel megfertőzve az enyémet!
Utolsónak üzenném, hogy ez nem kegyetlenség, hanem nagy butaság! Miért kéne elaltatni?? Ha a szomszéd megtudja, és nem hajlandó bent tartani a cicáit, akkor el kell ajándékoztatni vagy koboztatni, mert azok a cicák vagy cica, még élhet nagyon nagyon hosszú ideig,lakásban tartva, kisebb bajokkal, úgy hogy nem fertőz másokat! De lehet hogy a szomszéd felfogja és benti cicák lesznek! Lehet hogy lemond róluk, mindegy de értesíteni kell mindenképp! És Téged sem altatnak el ha pl AIDS-es leszel!
De szerintem kedves kérdező, tudod a választ, a tied a felelősség! Ha nincs másik macskád, akkor én a helyedben befogadnám a szomszédét és a lakásban tartanám! Ez lenne a helyes döntés! Elnézést, nem akartam senkit megbántani, csak nagyon elképzeltem a helyzetet!
Az tévhit hogy lényegében csak 3 háznál van macska! azt te csak hiszed!
Ha drága macskái vannak akkor nem igaz hogy nincsenek beoltva és figyelve!? Ha mégis, akkor szerinted ki fertőzte meg a te macskádat? Hát azok a cicák akikről azt sem tudod hogy léteznek! Hogy lehet hogy a drága macskái csak 2-3 évig élnek??
"Előszöris bűntudatom van, mert attól félek, hogy mégiscsak miattam lett beteg." Akkor miért néztem be?? Most a tiéd fertőzte meg őket vagy ők a tiédet, döntsd már el?!
Amit a doki mondott, hogy legyőzte a szervezete, az akkora sületlenség hogy nem igaz! Halálos betegség, FIV FELV stb.. Oltás létezik leukózis ellen, de ennyi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!