Tényleg jó ez a macskának? Elég gyanús, hogy nem.
A jövő héten örökbe fogadok egy menhelyi cicát. Eddig csak hörcsögöm meg ilyesmim volt de a párom ragaszkodott a cicához és én bele egyeztem. Benti lesz. Ivartalanitatva van. Minekünk csak oltatni kell.
Na nem ez a lényeg hanem ,hogy a szomszédunk szerint a következő kaják jók a macskának:
-Tej
-Csirkecsontok
-Saláta
Meg ilyenek. Nem hiszem ,hogy ez igaz. De akkor mivel ,milyen táppal etessem??
Tejet ne adj neki, max ha macskatej(ami szerintem hülyeség, és mocsokdrága)
A salátát se nagyon ajánlanám.
Nálunk többnyire maradékot eszik, meg néha valami konzervet, vagy szárazat.
tej: laktóz érzékenyek a macskák, hasmenése lesz tőle
Csirkecsont: szilánkosan törik, felsértheti a beleket
Saláta: hát én még nem láttam olyan macskát ami meg enné.
Az általad említett royal canin kiválló táp. Esetleg kiegészítheted az étrendet főtt hússal, bőrkével hús maradványokkal, főtt májjal. stb
Tej: az üzletekben kapható tejek tele vannak tartósítószerekkel és adalékanyagokkal (ezért is lehet hallani hogy "a tej nem is egészséges" :)), nem ez a létszükség a macskának, mert sok esetben csak hasmenést kap tőle.
Csirkecsontok: nyersen teljesen rendben van, elropogtatja magának, így erősíti a rágóizmokat és a fogaknak is jó. Főzve nem szabad csontot adni mert az szilánkosra törik és a szilánkok felsérthetik a gyomrot, de hallottam már hogy megakadt a macska torkán aztán annyi... Szóval ezt felügyelettel és óvatosan.
Saláta: macskafűről hallottam már, de salátáról... :) szerintem ez úgy hülyeség ahogy van.
Tápok amik jók: Brit Care, Taste of the Wild, Hills, Josera, ezeknek olyan 1000 forint/kg az áruk, de sokáig elég mert tápláló és nem egyik meg belőle a macska 50 dkg-t egy nap, nem úgy mint a Whiskasnál és barátainál... Royal sem a legjobb, ilyen áron már vannak sokkal jobb minőségűek. Neten érdemes rendelni, úgy olcsóbb, mi innen szoktunk: zoofast.hu
Van macska, amelyik szereti a salatat. Vagy az uborkat, esetleg a paradicsomot.
Ha megeszi, adhatsz neki, artani nem art (a nyers krumpli viszont mergezo nekik).
Szoval, jo kaja a macskank, ha megeszi. A legtobb azert "normalis". :P Dehat, ezek egyenisegek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!