Ti, hogy döntenétek a helyemben?
Van 2 cicám.Egy kinti-benti egyszerű és egy félperzsa benti. Még gyerek vagyok szóval a zsebpénzemből tartom őket. A nagyapám szokott adni pénzt a váratlan orvosi kezelésekre. A kinti-benti cica már be van oltva veszettség ellen ,ivartlanitva és csippelve lett.A kombináltat is elkapja valamikor májusban. A perzsa már be lett oltva kiskorában mindenféle ellen. De akkor még kinti-benti volt. Neki csippje sincs viszont be lett olva 2 éve kombinált oltással. Ivartlanitva van.
A kérdésem az lenne ,hogy ti hogy döntenétek most???Csippeltesem a bentit is???És ami még fontosabb megéri beoltatni kombináltal???(mint emlitettem 2 éve be lett)
Ha nem érintkezne más cicával, azt mondanám meg lehet kockáztatni, hogy nem oltatod. De mivel van egy kijárós cicád ő hazaviheti a bacikat. És attól, hogy nem lesz beteg mert be van oltva, még megfertőzheti az oltatlan cicát.
A Chipp tekintetében azt mondom, hogy ha nem jár ki és nem szökős, akkor nem fontos.
Ja és rosszul fogalmaztam, mert vannak bacik, amiket te is behurcolhatsz cipőtalpon is akár.
Ezt a cikkrészletet most kerestem gyorsba:
Orvosi szempontból viszont minden macskát ajánlott oltani. A lakásban tartott, más macskával nem érintkező macskát elegendő azon macskabetegségek ellen oltani, amelyek kórokozóját mi magunk is behurcolhatjuk a lakásba (fertőző orr-légcsőgyulladás, fertőző gyomor- és bélgyulladás, calicivírus okozta nátha, chlamydiosis).
Pontos tanácsot nem tudok adni, hogy ezek benne vannak e a kombinált oltásban, illetve most csak ismétlő oltás kell e. Ezt szerintem beszéld meg az állatorvossal. Elmondasz neki minden orvosi előzményt, és ő majd ad neked biztos tanácsot mit ajánlott és mi elhanyagolható.
Sajnos nem vagyok profi cicás így ebben már nem tudok sajnos segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!