Hogyan döntenétek a helyeben?
Van egy 6 hós kutyánk a párommal. Megromlott a kapcsolatunk, haza szeretnék költözni édesapámhoz. Nagyon jó anyagi körülmények között élnék, nem kéne kajára, rezsire költenem, de van egy öreg cica is ott. A kutyus épp a rongálós korszakában van, és egy gyönyörű, nagy lakásban lakik apu, nem engedné oda a kutyát. Ha elmennék albérletbe, egyedül, valószínűleg nélkülöznöm kéne (kaja, rezsi, bérleti díj stb. sok lenne). De nem úgy vállaltam a kutyust, hogy megválnék tőle bármikor is. Ha haza költöznék,nem menhelyre menne, hanem az ismeretségi körömből fogadnák be nyilván, jó helyre.
Nagyon nem szeretnék megválni tőle, de döntenem kéne, hogy a kutya meg a csövesség, vagy a jólét nélküle. Tanácstalan vagyok...
Uhh... nehéz döntés ! n a helyedben a kutyát választanám , de nekem még gyermek fejem van úgy hogy nem tudom dönts úgy ahogy a szíved súgja ;)
Édesapád nem szereti a kutyákat? Vagy csak nincs a kutyának hely?
Hát, nehéz ügy. Először remélem, helyre jön a megromlott kapcsolat.
Talán az lenne a legjobb jelenesetben, ha a kutyát egy ismerősnek, barátnak adnád, akár csak ideiglenesen, pár hónapig, amíg el nem tudsz hazulról költözni. (A párodnál nem maradhatna eddig, elvégre őt már biztosan megszokta a kutyus?)
+ Én adnék előtte egy lehetőséget a kutyának, hátha tud lakásban viselkedni. Ennyi jár neki szerintem. Lehet, hogy jól kijönne a macskával, és az sem kizárt, hogy a lakásban tudna szépen viselkedni. Ha sokat sétáltatjátok, lehet, hogy a lakásban csak lustulna. a lényeg, hogy legyen neki mindig valami elfoglaltság, ha nem alszik, akár egy rágóka, akár az, ahogy pl. apukád tv nézés közben simogatja...
Sok sikert! Remélem, kibékültök a pároddal!
21-l
Apu lakásban lakik, a macska rühelli a kutyámat :(
A rongálás miatt talán adna egy esélyt, de itt, ahol most vagyunk is már mindegyik beltéri ajtót cserélni kéne, mert szétkaparta. Apu ki is akadna, ha nála csinálna ilyet.
A párom szereti a kutyát, de nem töri össze magát, hogy foglalkozzon vele, ő inkább az enyém. Én etetem, sétáltatom, tanítom stb.
Az a "baj", hogy imádnivaló természete van a kutyának, még egy ilyen jelleműt nem találnék keresve sem. Imád engem is, már csak ő a boldogságom, és biztos, hogy a szakítás nehézségeit is jobb lenne vele túlélni.
De a csóróságból is elegem van már.
Szerintem ezt akkor kellett volna átgondolni, mikor magadhoz vetted a kutyát. Olyankor kell lemeccselni magadban, hogy milyen fordulatok jöhetnek az életben. Külföldre költözés, szakítás, baba. akkor kell kutyát vállalni, ha minden eshetőségre van B-terv.
Mostmár késő bánat, ott a kutya, emlékszel mit mondott a kisherceg?
Egyébként a rongálásnak oka van, és neveléssel kifejezetten jól kezelhető.
Gondold meg. Édesapádnál igencsak ki leszel szolgáltatva, nem csak a kutya miatt. Ha ilyen természetű, dirigálni fog másban is. Ha neki a tárgyak fontosabb, mint az élőlény, akkor kevés szeretetet kaphatsz te is.
Én más lakásmegoldást keresnék a helyedben. Lehet, hogy átmenetileg csóró leszel, de önálló.
És nem állandó a nehézség sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!