Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit egyen egy sziámi? Tényleg...

Mit egyen egy sziámi? Tényleg érzékenyebb a gyomruk a többinél?

Figyelt kérdés

Kapni fogok egy sziámi macskát, a tenyésztő majd biztos elmondja, hogy mit ajánl, de én már úgy izgulok előre, hogy mindent tudni akarok nem bírok ki addig.

Akinek itt sziámija van, mit ad neki? Hallottam már olyat is, hogy soknak érzékeny a gyomra, így nagyon meg kell válogatni még a nagyon jó minőségűek között is, hogy mit eszik, mert különben kihányja.

2009. dec. 15. 11:33
 1/6 anonim válasza:

Én tavaly nyáron kaptam a sziámimat. Nem hányta ki a kaját viszont sokszor volt beteg, nem hízott és nem nőtt semennyit sem pedig nagyon sokat evett. Jó minőségű kajákat adunk neki, meg ha vágunk csirkét annak is mindig elkapja valamelyik részét, de egyszerűen nem nő semmire. A többi két macska az viszont kövér és egészséges. De még azt sem lehet mondani hogy a többi kettő eleszi előle a kaját mert nem így van!

Szóval nem hányja ki a kaját, csak lehet érzékeny néhány enni valóra. Mondom én ezt úgy hogy nem tudom hogy a mi macskáknak a kaja érzékenység-e a baja. Bár nem hiszem.

Szóval azért nekem is jöhetnek ám tippek hogy mi baja az enyémnek:P

2009. dec. 15. 11:47
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia.Nekünk egy 15 éves sziámink van,nagyon szép,egészséges fitt,mozgékony szobacica,ép fogakkal,fényes,csillogó bundával.Én inkább úgy vélem,hogy nagyon válogatós,meg kényes az ételekre,kevés dolgot eszik meg,viszont a gyomra nem mondhatni,hogy érzékeny,hányni sem szokott az ételtől,csak a szokásos szőrgombóckákat,azt is nagyon ritkán.Nos mi mindennel megkínáltuk,de neki a szokásos napi repertoár a következő:tej van mindig a tálkájában,azt mindig követeli,kéri,és ezenkívül mellette száraztáp,azt szokta napközben rágcsálni,abból is inkább halas.Vettünk neki szaftos konzerv Whiskast halast,csirkést,meg se kóstólta.

A húst nagyon szereti,ha eszünk pl rántott húst,vadast mindig kunyerál,meg nagyon szereti a halkonzerveket,néha kér még a krémsajtos kenyérből,meg vajkrémbőlis.Szóval mi azt adunk amit éppen megkíván és kér,de leginkább a tej és a száraztáp a fő eledele.

2009. dec. 15. 12:42
 3/6 anonim ***** válasza:
...ja és nagyon fontos mmindig a friss víz, a száraztáp miatt elég gyakran iszik,mi már megszoktuk,hogy nem is töltünk neki tálkába,hanem ő bemegy a fürdőszobába és ott ácsorog és nyávogva kéri a friss vizet :)
2009. dec. 15. 12:46
 4/6 anonim válasza:

Az első válaszadó: egy sziámi sosem fog akkorára nőni mint egy házimacska!!! Ha 3 kg-ot elérik, nála az a kifejlett felnőtt súly. Azért érdekes, hoyg van egy ilyen csodálatos macskád és azt se tudod hogy milyennek kell lennie... Szép vékonynak kell maradnia folyamatosan, ilyen a genetikája.

A fő kérdésre: Az enyém is a száraztápot szereti, de abból csak a legdrágábbakat szabad neki adni, én Royal Canin-t adok neki, mert ha olcsóbbat veszel, azoktól a sziámiknak később veseproblémái lehetnek. Egyébként az olcsóbbakat meg se eszi. A száraz kaját egész nap kell neki kint hagyni hogy tudja rágcsálni.

Reggelente mindig friss husit kap, legjobban a csirke zúzát szereti, a konzerv kajákat egyáltalán nem eszi meg az enyém sem. A drágákat sem.

Csemegeként joghurt, tej, és halkonzerv.

Az enyém ezeken kívül semmi mást nem eszik meg.

2009. dec. 18. 21:32
 5/6 A kérdező kommentje:

Szerintem sokan nem is a "rendes" sziámira gondolnak, hanem a thai macskára. Van akinek az a sziámi.

Köszönöm a kimerítő menü felsorolást. :)

2009. dec. 19. 00:16
 6/6 anonim ***** válasza:

Ma már van a "sziámi",egy vékony csontú, nagy fülű, keskeny fejformáju fajta. Sajnos nagyon érzékenyek szinte minden tekintetben.

A "Thai"macska volt a sziámi ,amíg meg nem jelent az új fajta.

A Thai cica erőteljes, erős csontú és masszív egészségű általában.

Nekem 8és fél kilós a kandúrom, 16 éves,ivartalanított, fogak megvannak, hófehérek.Beteg még sosem volt.

2009. dec. 21. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!