Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Nyers hússal etetni a cicát?

Nyers hússal etetni a cicát?

Figyelt kérdés
Van egy 1 éves sterilizált kandúrkám, és eddig száraztáppal és alutasakossal/konzervvel etettem. Olvastam, hogy jó lenne neki a nyers hús is, van aki csak lefagyasztja, és van, aki megfőzi mielőtt kis adagokban lefagyasztja. És itt jön az igazi kérdésem: fagyasztás után mit kell vele csinálni, hogy oda tudjam adni a szőrmóknak? Átteszem „sima” hűtőbe, és ott várom meg míg kiolvad, aztán majd rámelegítek a mikróban, vagy szobahőmérsékleten hagyom kiolvadni, vagy . . . ? És még valami: ti milyen húst adtok így nyersen a cicának?

2014. márc. 7. 17:40
 1/8 anonim ***** válasza:

A macska ragadozó állat. Ha a kinti kóbor macskákat nézem, ők esznek nyers húst. Úgy ahogy van.. Nem előre főzött vagy ízes husikát, hanem sima nyers húst.

Ha adsz neki, akkor natúr nyers húst adjál. Nem lesz semmi baja. Csak arra kell figyelni, hogy sokáig ne álljon a tányérjában, mert hamar megbüdösödik a nyers hús..A macska ragadozó állat, de nem dögevő..:)

Én szoktam adni nyers húst, de csak szárnyasokat, és nagy ritkán marhát . De csak azért mert mi mást nem eszünk csak szárnyasokat. Disznóhúst azért nem adok, mert mi sem eszünk..

2014. márc. 7. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim válasza:
Hátha az egeret megtudja enni...
2014. márc. 7. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Fagyasztás után kiolvasztod. Hogy hogyan, az mindegy. Ha este etetsz, akkor reggel kiveszed és estére kiolvad. Ha elfelejted, vagy egyszerűbb úgy, akkor gondolom van mikród, bedobod olvasztásra.
2014. márc. 7. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Mi nem szoktuk megfőzni, mert a főzéssel sok értékes tápanyag távozik a húsból, sem a tápértéke, sem az állaga nem lesz ugyan olyan mintha simán odaadod neki.


Fagyasztani azért szokás a húst, hogy a bacilusok elpusztuljanak. Én nem adnám oda a húst úgy hogy megvettem és rögtön megegye, a biztonságért inkább lefagyasztom pár napra. Olyan ez mintha kifőzném, csak megmarad a tápérték. Kiolvad, aztán lehet tálalni.


Bármilyen husit oda lehet adni, kivéve a disznót, mondjuk ha kifőzöd nincs baj, de mi amúgy se veszünk, így ő se kap.

Amilyen húst adhatsz neki: szív, tüdő, zúza, nyelv, pacal, méh, gyomor, bél, máj, vese, lép, agyvelő, szóval belsőségek és nyesedék húsok, farhát, csirkenyak, láb is jó. Csirke, pulyka, kacsa, liba, lazac, nyuszi és egyéb vadhúsok, ezekből válogass.

2014. márc. 7. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Arra nagyon kell figyelni, hogy vitamin és taurin kiegészítés szükséges!

Ez egy elég jó írás a témáról: [link]

2014. márc. 7. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Sima színhús magában nem jó mert nincs benne kálcium nagyon.Hozzá csontos hús is kell.Tehát mondjuk csirkenyak+csirkeszív(húsnak minősül)+heti 2x máj, vese egyéb belsőség.
2014. márc. 8. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat :)
2014. márc. 9. 21:14
 8/8 anonim válasza:
0%
Bármilyen húst ehet, de féreghajtót havonta kell kapnia!
2014. márc. 10. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!