Nyers hússal etetni a cicát?
A macska ragadozó állat. Ha a kinti kóbor macskákat nézem, ők esznek nyers húst. Úgy ahogy van.. Nem előre főzött vagy ízes husikát, hanem sima nyers húst.
Ha adsz neki, akkor natúr nyers húst adjál. Nem lesz semmi baja. Csak arra kell figyelni, hogy sokáig ne álljon a tányérjában, mert hamar megbüdösödik a nyers hús..A macska ragadozó állat, de nem dögevő..:)
Én szoktam adni nyers húst, de csak szárnyasokat, és nagy ritkán marhát . De csak azért mert mi mást nem eszünk csak szárnyasokat. Disznóhúst azért nem adok, mert mi sem eszünk..
Mi nem szoktuk megfőzni, mert a főzéssel sok értékes tápanyag távozik a húsból, sem a tápértéke, sem az állaga nem lesz ugyan olyan mintha simán odaadod neki.
Fagyasztani azért szokás a húst, hogy a bacilusok elpusztuljanak. Én nem adnám oda a húst úgy hogy megvettem és rögtön megegye, a biztonságért inkább lefagyasztom pár napra. Olyan ez mintha kifőzném, csak megmarad a tápérték. Kiolvad, aztán lehet tálalni.
Bármilyen husit oda lehet adni, kivéve a disznót, mondjuk ha kifőzöd nincs baj, de mi amúgy se veszünk, így ő se kap.
Amilyen húst adhatsz neki: szív, tüdő, zúza, nyelv, pacal, méh, gyomor, bél, máj, vese, lép, agyvelő, szóval belsőségek és nyesedék húsok, farhát, csirkenyak, láb is jó. Csirke, pulyka, kacsa, liba, lazac, nyuszi és egyéb vadhúsok, ezekből válogass.
Arra nagyon kell figyelni, hogy vitamin és taurin kiegészítés szükséges!
Ez egy elég jó írás a témáról: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!