Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Szerintetek értik amit mondok...

Szerintetek értik amit mondok nekik?

Figyelt kérdés
Sokszor beszéltem a macskáimhoz, és tök értelmes képpel néztek rám, mintha értenék amit mondok, meg mondtam h nézzen rám, és rámnézett, meg amikor szépet mondtam nekik, hozzámdörgölőztek. Lehet az h értik amit mondok?
2009. dec. 12. 17:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
75%
Nem.
2009. dec. 12. 17:43
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Inkább csak azt értik ahogy mondod,ezért pl ha kedvesen szólsz hozzájuk,akkor ők is úgy viselkednek veled.
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem :D...maximum ha kedveset mondtál neki,akkor max. a hangsúly miatt dörgölőzött hozzád,mert abból "értenek".
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
sokszor nekem is úgy tűnik, hogy a kutyám érti, amit mondok neki, de szerintem nem értheti. mármint a szavak konkrét értelmét biztos nem, de sokat ki tudnak olvasni a hanglejtésedből, a testtartásodból, a mimikádból, szerintem ezért olyan, mintha értenék, amit mondasz:)
2009. dec. 12. 17:44
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
szerintem is inkább a hangsúly a lényeg... tök mindegy, mit mondasz... probáld ki:) amugy nyilván van olyan szó is, amit értenek.
2009. dec. 12. 17:45
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem, az állatok nem értik, hogy mit mondasz, se a kutya, se a macska, se a többi. Ők a hangsúlyból értenek...ha szépet mondasz nekik más a hangsúlya, mintha pl. azt közlöd velük, hogy valami rosszat tettek. A rád nézés meg vagy véletlen volt, vagy érzékelte, hogy neki mondasz v-mit. és így odanézett.

Vagy te érted mit ugat a kutya, mit nyávog a macska? Nem. Ugyan úgy, ahogyan ők sem értenek téged, csak érzik a hangsúlyból, hogy ez jó, vagy rossz. Pl. ha a kutyának fáj a tappancsa, te pedig elkezded vizsgálgatni, hogy pontosan hol fáj, akkor kirántja a kezedből és felnyüszít, ezzel jelezve, hogy: Hé, ez fáj!

2009. dec. 12. 17:51
 7/14 anonim ***** válasza:
25%

Igen, persze hogy érti! Az én macskáim válaszolni is szoktak, néha angolul, néha spanyolul, de általában magyarul, bár olyan is előfordult, hogy kínai írásjeleket karmoltak a fotelbe.

Ha szintén ilyen intelligens macskáid vannak, mint nekem, egész biztos, hogy értik amit mondasz.

2009. dec. 12. 17:53
 8/14 A kérdező kommentje:

spanyolul egy macska:D:D:D

jahjj ne röhögtessetek már:))

2009. dec. 12. 17:58
 9/14 anonim ***** válasza:
Szerintem biztos hogy érti végül is állandóan köztünk van.Néha nagyon meglepő dolgokat tapasztalok az én cicámnál.Volt olyan hogy ki cibálta a helyéről a száraztápos zacskót és letette a lábam elé.
2009. dec. 12. 18:02
 10/14 A kérdező kommentje:
hát ezzel csak jelzett h éhes:)
2009. dec. 12. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!