Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Akiknek benti cicájuk van,...

Akiknek benti cicájuk van, hogy viselitek el, hogy minden tiszta szőr?

Figyelt kérdés
Hiába takarítok minden nap, 1 óra múlva már megint minden tiszta szőr, mintha semmit nem csináltam volna. 2 benti cicám van, 1 szobás lakásban. Nagyon zavar, hogy ha felhúzom a redőnyt, hogy legyen egy kis napsütés, még jobban látni, hogy csupa szőr a padló, ha vendég jön, nem tud leülni anélkül h ne lenne csupa szőr. Nagyon zavar, ti mit tesztek ellene?
2014. febr. 27. 11:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a cicuk szőrösek, nem lehet megoldani, hogy ne hulljon nekik (főleg most, jön a tavasz, cserélik a bundát).

Nekem egy cicám van, egy Ragdoll. Van ám szőre rendesen! :)

A megoldás a takarítás, és a rendszeres ápolás! Sajnos nem lehet megállítani a hullást, de kicsit csökken. (például nem hullik csomókban)

Ajánlom neked a furminátor nevű fésűt! Kicsit drága, de nagyon megéri! Nem ajánlott a rendszeres használata, maximum havonta-kéthavonta, de nagyon szépen kiszedi a szőrt. Ezután jön a rendes fésülés, amit napi szinten lehet csinálni. Van ilyen kesztyű fésű, amellyel olyan, mintha simogatnád a cicust, de nagyon szépen összeszedi a szőrt! :)

2014. febr. 27. 12:03
 2/13 anonim ***** válasza:
0%

Nekem pont ezért nincs cicám, egyébként nagyon szeretem őket.

De ha elmegyek olyan ismerősömhöz, akinek van cicája, akkor annyira szőrös minden, hogy azt sem tudom, hova üljek, a ruhám annyira szőrös lesz, hogy alig lehet belőle kiszedni.

2014. febr. 27. 12:32
 3/13 A kérdező kommentje:

köszi első, utánanézek:)

hát igen, nekem is minden ruhám csupa szőr, szövetkabátom van, egyszerűen nem jön le róla, utálok már kimenni az utcára :s

2014. febr. 27. 12:36
 4/13 anonim ***** válasza:
Nekem perzsáim meg házi macsekok is vannak, van szőrük bőven, mégse szőrös minden, mivel rendszeresen fésülöm őket, azaz minden nap. Így a fésűben marad a szőr, az a 2-3 szál amit meg elhagynak nem érdekel különösebben. Heti egyszer takarítok csak, de semmi nem szőrös.
2014. febr. 27. 12:37
 5/13 anonim ***** válasza:
Akkor ez macskától is függhet, mert az én ismerősöm hetente többször takarít, rendszeresen ápolja, fésüli a cicát és mégis az egész lakás tiszta szőr.
2014. febr. 27. 12:39
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Furminátor. Ne legyen naiv senki, így is van szőr, de enélkül bele fulladnánk, én nem tudom, hogy bírtuk nélküle.. Sajnos nekünk itt panelban a por mégis sokkal nagyobb gond, mint a macskaszőr. :(
2014. febr. 27. 12:46
 7/13 anonim ***** válasza:
2014. febr. 27. 13:09
 8/13 anonim ***** válasza:
Én az enyémeket furminátorral kezelem. Én csak ugy hivom ,hogy meg furminálom a macskákat. 2 benti cicám van és 10 éve még egyszer sem volt baj a vedléssel.
2014. febr. 27. 13:35
 9/13 anonim ***** válasza:

Rendszeresen kell fésülni őket és takarítani.

Nekem Perzsám van hetente takarítok és 2 naponta fésülöm.

Lehet kapni ragacsos hengert nem tudom mi a neve de csak végig kell vele menni a ruhán és leszedi s szőrt (egyet én 600 Ft-ért vettem és 60 lap van rajta tehát kb. 60 használatra elég de akár többre is).

2014. febr. 27. 18:16
 10/13 anonim ***** válasza:
Nekem csincsillaperzsám van. Én nyíratom, mert nehezen viseli ő is a rengeteg szőrét. Ennek ellenére naponta áttörlöm egy gumis kesztyűfésüvel és így is tiszta szőr mindenem. Engem nem zavar, akit meg igen, az ne nézze. A lakásban egyébként elenyésző mennyiségű szőr van, pl. rajta nem érzékelhető a vedlési időszak.
2014. febr. 27. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!