Mi a következőről a véleményetek?
szia!
Nekem az a véleményem, hogy ma Magyarországon, ha nem követed szoros figyelemmel, hogy egy szeretteddel hogy bánnak az orvosok (legyen az akár állat, akár ember), akkor nem lesz jó vége a dolognak. Ez sajnos így van. Nagyon csúnya dolog volt tőlük, hogy letagadták. Miért nem hívtak fel téged, és közölték, hogy ennyi meg ennyi Forint lenne a kezelés. lehet, hogy össze lehetett volna gyűjteni...
Én már tapasztaltam emberrel, állattal kapcsolatban is, hogy ott kell az orvosok sarkában lenni, és odafigyelni, hogy mit csinálnak, és miért. Jobb az.
Nem tudom, melyik állatmentő szervezetet kerested meg, de nemrég a húgomnak is negatív tapasztalatai voltak sajnos az egyikkel...
Abban egyet értek, hogy el kellett volna mondaniuk, mi történt. A dolog másik oldala pedig az, hogy ha odaadod nekik a cicát, ők döntenek arról, hogy milyen költségeket, milyen kilátásokat vállalnak be vagy nem vállalnak be. Sok helyen a beteg állatot elaltatják, mert nincs rá pénz, sok helyen százezreket költenek rájuk, mindenki a lehetőségeihez mérten. Sajnos el kell fogadni, hogy így történt, hiszen amit fizettek, ők fizették, nem pedig te. Ha nálad lett volna a cica és nem lett volna rá pénzed és nem is találtál volna senkit, aki finanszírozza, neked is el kellett volna altatnod, mert ha nincs pénz, nincs mit tenni.
Én inkább megmaradtam volna, mint ideiglenes befogadó, háttérben az alapítvánnyal, így elsőkézből értesültem volna mindenről és ha ők nem is tudták volna finanszírozni, meg lett volna az esély, hogy egy másik alapítvány segítsen.
A fiatalember intézte ezeket az állatmentőket, akiket most nem neveznék itt meg, esetleg priviben, ha gondolod.
Én azt hittem az állatmentők, állatvédők minden egyes állatért harcolnak a végsőkig, amíg megmenthetőek. Én úgy érzem itt nem tettek meg mindent. Na és most már az állatmenhelyeket, meg az alapítványokat sem értem.
A húgodnak milyen negatív tapasztalatai voltak?
Talált a húgom egy sérült kölyökkutyát nemrég. Volt a lábán egy csúnya seb, és alultáplált volt. Kopó keverék lehetett.
Telefonálgatott, hogy befogadnák-e a menhelyek, vagy tudnának-e rajta segíteni. mivel a húgom intenzíves ápoló, alapszinten ellátta a sebet. és még utána ő volt a rossz facebookon (ott is megosztotta a kutya fényképét), hogy biztos ő verte meg, miért olyan sovány az a kölyök stb.
Nagyon csalódott volt akkor, ő csak jót akart...Meg is volt a véleménye az állatvédőkről akkoriban. Amúgy a kiskutya jó helyre került.
Megértelek.
Másodmagammal mentettem már kutyát ezen az oldalon keresztül (a kérdező találta és kérdezte, mit csináljon), cirka 300 km-ről. Egy fuvart kértünk az ottani menhelytől, aki a kutyát nem akarta bevenni, de nekünk csak annyi kellett, hogy a megtalálótól hozzák el egy másik személyhez, onnan pedig hozzám. Előre kérték a fuvardíjat, át is utaltuk, aztán persze nem mentek a kutyáért, úgy kellett vonattal + kocsival elhozni 300 km-re. A kezelés volt cirka 100 ezer, de az itteni állatmentők nagyon jók, nem sajnálják a pénzt, de nagyon meg kell válogatni, hogy kinek adja az ember a talált jószágot, főleg, ha beteg.
Priviben megírhatnád, mert ismerek egy pesti srácot, aki ideiglenes befogadó és elég szegényesek a körülményei, csak kíváncsi vagyok, hogy ők voltak-e azok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!