Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ivartalanított kandúr cicám 4...

Ivartalanított kandúr cicám 4 napja eltűnt. Miért ment el? Hol lehet?

Figyelt kérdés

10 éves a cicám, kb 2 éves korában lett ivartalanítva, eddig lakásban volt, most szeptemberben költöztünk családi házba. Nem szívesen engedtem ki de anyukám mániája volt rászoktatni hogy kint végezze a dolgát és most eltűnt :(

Előfordulhat hogy lány macska miatt ment el, így ivartalanítva is? Az itteni lánycicára néhanéha rá akar mászni..

Ahhoz képest hogy már nem kiscica nem volt semmi baja, egészséges, nem fáj semmije, nem hiszem hogy a kora állna a háttérbe...

2009. dec. 1. 11:18
 1/6 anonim ***** válasza:

Pontosan ugyanigy jartam en is, elkoltoztunk es az ivartalanitott kandur cicam eltunt 30 napra. Lehet, hogy nem erzi magat ott biztonsagban, az enyemet egy csendes eldugott kertben talaltam meg, magatol haza se jott volna :(

A helyedben korulneznek, remelem megtalalod.

2009. dec. 1. 11:42
 2/6 A kérdező kommentje:
Hát igen.. nővérem beújított egy kiskutyát annak örömére hogy mostmár nem lakásban lakunk.. biztos hogy miatta nem érezte magát biztonságban.. de annyira féltem :( nem tud vadászni se, egész eddig szobacica volt.. minden este mászkálok a környének hivogatom, kiplakátoltuk errefele hátha vki látta, de egyelőre semmi.
2009. dec. 1. 11:59
 3/6 anonim ***** válasza:

egy 10 éves szobacicát egy "idegen" helyen kiengedni cseppet felelőtlen.

én kertesből kertesbe költöztem a 2 éves cicámmal (szabad ki és bejárása volt) és hetekig nem engedtem ki a házból hogy megszokja az új otthonát. aztán szépen lassan elkezdtem kiengedni. néha eltűnt 1-2 napra de mindíg előkerült. nemsokára megint költözni fogok, de 8 éves a macsek. nem merem már egy újabb kerthez szoktatni úgyhogy itt fogom hagyni anyunál. nem merem megkockáztatni azt hogy ott megszokna-e (idegen macskák, szomszéd kutyák stb.). nem költözök messzire, pár km úgyhogy naponta így is fogok jönni hozzá és néha el is viszem majd, de nem fogom kiengedni a házból.

lánycicát szerintem kizárhatjuk.

sokan úgy gondolják hogy a cica házhoz kötődik és nem emberhez. nem lehet hogy hazament a másik házhoz a cica? egyik ismerősömnek rendszeresen visszament a régi otthonához a cicájuk.

2009. dec. 1. 16:35
 4/6 anonim ***** válasza:

Ne felj, osztonei vannak, biztosan tud vadaszni. De az is lehet, hogy valaki eteti. Ami nagy baj, mert ilyenkor semmi kedvuk hazamenni. En is azt hittem, hogy jaj szegeny kiscicam, biztos valahol lefogyva, szakadtan kodorog es mikor megtalaltam dagibb volt mint elotte.

Elso voltam

2009. dec. 1. 17:29
 5/6 A kérdező kommentje:
Bejöhetnek a házba is, sőt van nekik vágva a bejárati ajtón egy macskaajtó, tehát kibe mászkálhatnak, nem volt kizárva a házból... Sőt amíg nem volt ez az ajtó ő maga kéredzkedett ki. Én például ha elköltöznék vinném magammal mint ahogy most is.. kinek mi a felelősség vagy felelőtlenség..
2009. dec. 3. 11:52
 6/6 A kérdező kommentje:

Az a baj hogy nem tudom merre keressem tovább.. Minden este mászkálok a környéken, tegnap és tegnapelőtt is órákat, már szinte mindenhol voltam. Hívogattam, más macskák bezzeg jöttek de ő nem.. Állatmenhelyen is megnéztük már..

Visszatérve van még 2 ugyanígy 10 éves macskánk, egyszerre lettek kiköltöztetve és ők itt vannak most is, nem mentek el..

2009. dec. 3. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!