Első szobacicám?
Nem értek egyet azzal az állítással, mi szerint a nyers csirkemellről le kell szedni a hájat! Az kell neki!
A csirkemell zsírtartalma nincs 2%, viszont a macskáknak 10%-ra van szükségük! A legjobb választás nekik a nyers csirkecomb minden bőrrel, porccal és még egy kis szív mellé. A nyers hús etetésnél erre mindig felhívják a figyelmet, ha valami nagyon alacsony zsírtartalmú dolgot adunk neki, akkor libazsírt kell hozzá keverni.
Ha majd nyers húst akarsz neki adni, vedd figyelembe, hogy májat és vesét csak mértékkel (Az A és D vitamintartalmuk miatt - azt hiszem), nyers halat ritkán (de lehet, szálkamenteset), nyers csontot keveset (ezt is túl lehet adagolni, nem tesz jót a cica emésztőrendszerének), nyers sertést és sajnos nyers marhát sose (csak akkor adj neki marhát, ha az mondjuk kóser hentestől van, tehát nem érintkezett disznóhússal) adj neki. Ha már nagyobbacska, akkor kaphat csirkenyakat is. A saját macskám jobban preferálja a nyers húst a főttnél. És nem árt, ha a hús/bőr/porc/belsőség mellé egy kis adag főtt zöldséget vagy salátát is teszel, de ha csak egyszer-egyszer kap ilyet, akkor ha nem teszel mellé olyat, az se baj.
A kérdésre a válasz:
A kiscicatápon rajta van az adagolás. Eleinte próbáld kimérni neki, de annyit egyen, amennyi jólesik neki, csak figyeld, hogy azért mégse egye magát túl. A minőségi tápokból kevesebbet kell nekik adni és táplálóbbak. Én eleinte száraztápot adtam a cicámnak, mert ahhoz volt szokva, de aztán esténként már csak nedveset adtam neki. Abból viszont súlyra több kell neki, drágább, de sokkal egészségesebb a magas nedvességtartalma miatt. Ha úgy gondolod, adhatsz neki kiscicavitamint is, de ezt szerintem orvos ajánlásával érdemes. Ha jól táplált cicád van, akkor nem szükséges.
Én még azon a véleményen is vagyok, hogy nem árt a cicáknak plusz taurint is adni, bármivel is etessék, mert a felesleges taurin úgyis kiürül a szervezetéből, viszont a hiánya sok bajhoz vezet. Nekem maine coonom van, úton-útfélen a HCM-mel ijesztgetnek, szóval azért is adok neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!