Örökbe fogadtam egy 8 éves ivartalanított kandúrt. Ő az első cicám. Valószínűleg hosszabb ideje az utcán élt. Normális az alábbi?
Mikor elege van a simogatásból, legtöbbször nem csak elhúzódik vagy finoman megharapja a kezemet, hanem elkapja, szorítja, és nem engedi el. Olyan, mint egy pitbull. Hiába szorítom meg a grabancát, nem enged el. Ennek tetejébe még a karmát is belevájja a kezembe, jó mélyre, iszonyúan fáj.
Minden macska ilyen, és ez normális, vagy csak Ő ilyen, mert kóborcica volt?
Van esélyem, hogy valaha is megszelidül? Mit tegyek?
Már több, mint fél éve vagyunk együtt.
Nála ez normális.
Nekem mikor "bebolondúlt" a cicám ő is elég erőteljesen rákapott a kezemre.. Olyankor erős mély hangon a nevét mondtam és akkor ő megijedt és elengedett!
Ilyenkor elkapni a grabancat, pont hogy nem jo megoldas, mert az agresszionak szamit, foleg egy felnott kandurnak.
Igazabol, amikor igy megharap, nem elege lesz a simogatasbol, hanem atvalt abba, hogy birtokolni akar.
(Ami igazabol nem baj)
Es ezert megragad, mert ugy nevelodott az utcan, hogy "az a ove, amit meg tud fogni".
Amit tehetsz, hogy nem reagalsz vedekezoen, vagy agressziven erre, hanem finoman rafujsz, ezzel jelezve, hogy "ez mar faj", es abbahagyad a simogatast, es megvarod, amig elenged.
Illetve, az is segithet, ha figyelsz arra, hogy mikor valt at (eszre lehet venni amugy) es atvaltasz a simagatasbol jatekra, hogy levezethesse a feszultseget.
(Valmi botra kotott ize pont jo erre, a lenyeg, hogy megtanulja, a jatekot haraphatja, tepheti, teged viszont nem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!