Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Első kutyának kan vagy szuka...

Első kutyának kan vagy szuka jobb? Ha kan akkor ivartalanitott?

Figyelt kérdés
2013. aug. 5. 11:11
 1/9 anonim ***** válasza:
mind 1 meiket választod nevelés kérdése amugy meg a szukát ivartalanitsd
2013. aug. 5. 11:12
 2/9 anonim ***** válasza:
Mindenképpen ivartalanítsd a kutyádat, annyi hogy a fiút olcsóbban ivartalanítják, mifelénk legalábbis.
2013. aug. 5. 11:18
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg a szukák bújósabbak és könnyebben kezelhetőek mint a kanok, de ha kifogsz egy domináns szukát az százszor keményebb mint egy domináns kan...Körültekintően kell kiválasztani a kiskutyát, de a tenyésztő meg tudja mondani, hogy melyik kölyök milyen tulajdonságú és kb. mire lehet majd számítani vele. Én szuka párti vagyok, de mindenki maga dönti el, hogy neki melyik a szimpatikusabb. Az ivartalanítás szukáknál leginkább a betegségek miatt ajánlott, kanoknál az ivari dominancia elkerülése miatt, amit neveléssel is lehet helyettesíteni, viszont tüzelésnél sokkal jobban kezelhető lesz mint egy ivaros társa. Fontos még az, hogy ha a kan későn lesz ivartalanítva akkor a helytelen viselkedés rögzülhet nála amin már az ivartalanítás nem segít.
2013. aug. 5. 11:28
 4/9 anonim ***** válasza:
Én ivartalanított szukát javasolnék.Nekem van/volt mindkettő sokkal kezelhetőbbek, aranyosabbak nem olyan erőszakosak mint a kanok.
2013. aug. 5. 11:30
 5/9 anonim ***** válasza:
A kanokkal sincs probléma,főleg ha ivarérés előtt ivartalanították.A szukáknak lágyabb,alkalmazkodóbb a természete és nem jelölnek,mint a kanok.De szerintem szimpátia szerint válassz és akár kan,akár szuka jó ha ivartalanítva van.
2013. aug. 5. 12:04
 6/9 anonim ***** válasza:

Akár kan, akár szuka, legyen ivartalanítva.

Egyébként a szukákkal talán egy kicsit könnyebb.

2013. aug. 5. 12:43
 7/9 anonim ***** válasza:
77%

Ez az ivartalanítási mánia kezd az agyamra menni.. ivarérés előtt ivartalanítsunk... szeritem egyből amint leszállnak a heréi ivartalanítsuk nehogy kifejlődjön normálisan a kutya..

Értem én hogy mi a célja, de azért nem kell mindent és mindenkit ivartalanítani..

Az meg hogy egy kutya erőszakos e vagy sem azt a nevelés fogja megváltoztatni nem az ivarosság.. Ráadásul a kutya dominanciájába is csak minimál szinten szól bele.

Azt meg nem is mondom hogy sok ivartalan kannak milyen frusztráló hogy folyamatosan meg akarják hágni őket...

2013. aug. 5. 13:27
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem volt kan és szuka kutyám is.Szuka akkor volt amikor még nagyon kicsi voltam.A kant 8 évesen kaptam, 3. kutya volt a családban,de nekem inkább az első.

Egyik kutyánk sem volt ivartalanítva,így is töknormálisak.

Első kutyának szerintem mind1 a nem,de ivartalanítás talán a kanoknál kéne.Egyébként ha menhelyről akarsz,akkor elmondod h első kutya meg minden,és akad majd jó pár kutya.Na meg gyepiről is jó.

2013. aug. 5. 16:57
 9/9 anonim válasza:
A szuka könnyebben nevelhető. Az ivartalanítás jó ötlet.
2014. júl. 10. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!