Szuka vagy kan kutya a jobb?
Kankutya a szukát nem bántja, abban az a jó. A két szuka előfordulhat, hogy rosszban lesznek (összeverekednek).
Ha a jelenlegi kutyátok, nincs ivartalanítva és menstruál (mert a kutyák nem lesznek klimaxosak), akkor a kan addig okozhat problémát.
Mi most hoztunk egy idősödő szuka mellé egy fiatal kant (1,5 éves).
Az első órában, azt hittük megeszik egymást, mert pórázon voltak. Aztán azt tanácsolta a kutyás ismerősünk, hogy el kell engedni őket, megoldják egymással, mert a kan nem fogja bántani a szukát. És tényleg nem bántotta.
Mostmár a kan állandóan követi a szukát, ő barátkozós, viszont a szuka távolságtartó.
Viszont most volt nekünk ez a menstruációs probléma, a kan kutya kandisznóvá változott, és megakarta hágni az öreg kutyát. Egy idő után beadta a derekát a szuka, és szerintem dugtak egy jót. Egymás mellett van a párnájuk az udvaron és ott is alszanak, bár össze nem bújnak. Rettentően aranyosak, szerintem örülnek egymásnak. Ez az én tapasztalatom.
Hogy jelölne a lakásban, láttál már olyat?
Szerintem ezt még tanítani sem kell.
Mivel nem akarunk kölyköket ezért 2 szuka, vagy 1 kan és 1 ivartalanított szuka.
Egyik se jobb, szukákat ezek szerint már ismered, kanok játékosabbak talán dominánsabbak és kevésbé simulékonyabbak, és nem igényelnek annyi simogatást mint egy szuka.
Köszönöm a válaszokat, most még nagyobb fejtörést okoztatok :)
Egy 3 éves kislány mellé kerülne aki imádja az állatokat. Már most eteti a kutyánkat szinte naponta hozza a vitamint hogy ő adhasson neki, sétáltatja, mivel kicsi felveszi viszi magával még az ágyba is. Persze kislányom sem marad ilyen kicsi, együtt nőhetnének. A kérdés hogy kislányom mellé mi a jobb.
Valaki kérdezte hogy láttam e már kant lakásban jelölni, hát igen volt szerencsém vendégségben járni ahol volt két yorki szuka és kan és agyon volt pisilve az ajtófélfa és jutott még a bőr kanapé oldalára is.
Hát akkor ott komoly nevelési hiányosságok lehettek.
Azt mondják ellenkező nemű kutya illik a gazdához, de a szukák jobban igénylik a simit és bújósabbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!