Hogy szoktassak össze 4 macskát?
Van két utcáról befogadott cicám, ők már elég jól összeszoktak...viszont ma hoztam egy testvérpárt, akiket egy konténer alól szedtem össze. Egyelőre karanténban vannak,elkülönítve a másik kettőtől. Hogy szoktassam össze ezt a 4 macsekot úgy, hogy a most hozott testvérpár ne rohanjon eszeveszettül a nagyvilágba és ne veszítsem el őket? Meddig legyenek karanténban?
(családi házban lakunk nagy kerttel, a cicák kintiek, jelenleg egy meleg helyiségbe vannak)
Hűű, akkorát nevettem hogy csak na....
idétlen, az ilyen válaszokat mellékelni kérem!!
A két itthoni cica lány, habár egyiküknél valami testi rendellenesség is van, elég csámpás szegény (még nem ivartalanítattam őket, korukat csak saccolni tudom(kb 4-5 hónap)
A két jövevény közül az egyik fiú, a másik lány, mivel ma estem haza velük, még nm ivartalanítattam őket sem. Korban kb egyidősek az itthoniakkal.
Értem, azt hittem az otthoniak már felnőttek :) Így könnyű lesz szerintem az összeszoktatás :) Viszont lehetnek dominanciaharcok, főleg ha kezdenek ivaréretté válni, de ezzel nem nagyon tudsz mit kezdeni elintézik egymás közt, hogy ki lesz a főnök, gyanítom, hogy a kandúr :D Az ivartalanítással azért jelentősen csökken a harciasságuk, nemcsak a nőstények de a kandúr esetében is ajánlom, hogy nem kóboroljon el és ne legyen összeverve :) Ennyi cicánál nem lesz olcsó, de közbe vannak akciók, vagy esetleg bepróbálkozhatsz, hátha adnak egy kis kedvezményt :)
Egyébként az összeset metartod? :)
Hát, a két jövevénynek már 3 hónapja keresek gazdit, eddig eredménytelenül, eddig saját költségen etettem őket minden nap, ott a konténernél ahol laktak. De úgy döntöttem nem hagyom őket megfagyni és hazahozom őket.
A két itthoni macsek közül az egyiket édesanyám hozta be a ház elől, és úgy döntött a drága hogy marad....a hátsó szomszédból pedig átcsalogatta a fején sérült, csapzott, sebes kis szőrgombócot, aki szintén úgy döntött hogy marad.
szerintem mindegyik itt fog már maradni, ha eddig nem találtam nekik gazdit, eztán se fogok szerintem :/
A menhelyek tömve vannak cicákkal, hemzseg minden az ingyen elvihető házi szaporulatoktól....
úgyhogy maradnak a drágák, igen :)
Egyelőre féreghajtás lesz a következő lépés, az ivartalanítás is jó lenne, főleg a lányoknál..csak hát eléggé költséges :( pedig jó dolog
Jó, hogy vannak ilyen rendes emberek mint te :) Tudom, hogy nem egyszerű gazdit találni, főleg a nőstényeknek....
Nekem 3 cicám van, mindegyik ivartalanítva van, én azt mondom nagyon megérte :)
Persze megéri, és tényleg hasznos, csak mikor az ember abból él amit épp keres (vagy amit épp nem :( ) akkor nem egyszerű. csak úgy gondolom, még mindig jobb nálam lenniük mint megfagyni :/ mert valakinek felesleges szaporulat voltak, elintézte, kidobta őket...sose tudom ezt megérteni :(
köszönöm a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!