Hogyan szoktassuk le a macskát arról, hogy bekakiljon a házba?
Öregszik a cicád, ezért akar mindig bent lenni. Jobban igényli a meleget, a biztonságot, a pihenést, mint fiatalabb korában. Engedd meg neki, hiszen a másik hatnak is megengeded.
Tegyél le újra macskaalmot, oda ahová kakálni szokott (a fürdőbe, a kád elé), és mutasd meg neki. Ha mégis baleset történik, ne klórtartalmú szerrel takaríts fel (hypo és társai), mert az számukra mégjobban felerősíti a nem kívánt szagokat. Moss fel klórmentes tisztítószerrel, vagy sima ecetes vízzel.
Második vagyok. Elhiszem, hogy idegesítő, én egy évig takarítottam az öreg macskám után, pisit is kakát is, nála az alom már csak dísznek volt, igaz néha véletlenül beletévedt. Ahol éppen tartózkodott, ott csurizott. Mondjuk ő már húsz éves volt, az utolsó évében csinálta ezt, októberben temettem el. :-(
Esetleg ideiglenesen vedd föl a szőnyeget, ha újra visszaszokik az alomba, megint lerakod. Vagy evés után tedd ki a macskát egy kis időre, általában olyankor kakkantanak. Most más nem jut eszembe. Az a baj, hogy az idősödő állatokat nehéz lebeszélni a jól bevált szokásaikról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!