Hogyan szoktassuk le a cicánkat az asztalra való felugrálásról és lopkodásról?
unatkozik
ráunt a whiskasra és pörkölt kéne nokedlivel
Azonnal (nem utána!) rá kell ordítani, nyajklevest kell adni, mellévágni valami műanyagedényt, ha lebukik. Dicsérni, sajnálni tilos. Öntelt macska, istennek képzeli magát. Nem kell félteni, nem lesz szívbajos. De az asztal, pult TABU! A konyhában kusoljon.
És legfőképp nem visszük kísértésbe, nem hagyunk elöl kaját. Ez viszont a te bűnöd :)
Ha mindig sutyizik, akkor szerelj fel egy kamerát, és amikor felugrik az asztalra csörgesd meg az edényeket valami spárgával a szellőzőn át.
Ha tudtok, szereljetek fel mozgásérzékelőt ami az asztallap szintjén van, és ha ugrik, elindítja a bekapcsolt magnón a Hééé, Takarodj onnan-t edénycsörgéssel kísérten.
Én csak erélyesen rászóltam, hogy NEM SZABAD, és megtanulta. Mindig a "nem szabad"-ot használtam, és ugyan olyan hangsúllyal mondtam, akkor is, ha a kanapéra vagy az ágyba akart bemászni.
Nem kell megütni, eléggé megijed attól is, ha rászólsz.
Nem lopkodja, hanem játszani akar vele, a játék része ez, "foglyul ejti, levadássza" a cuccokat. Szerintem szerezz be neki labdákat, wc papír gurigát, papírgalacsint, ezekkel eljátszik, így elterelődik a figyelme a többiről, vagy legalábbis kevesebbszer támad majd kedve konyhaasztalozni.
Nekünk viszont bevált a vízipisztoly, elment a tiltott dolgoktól a kedve (nem csak akkor, amikor nem figyelünk, mert bizonyis nyomokat hagy, ha tilosban jár, de nem veszünk észre ilyesmit egy ideje :) )
(Bocsi, nagyon off, és nem kötözködésből, hanem a érted és a cicádért mondom: a whiskas nem egészséges táp, kicsit olvasgass itt, melyik márka a jó neki.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!