Hogyan szoktassak össze két macskát egy kutyával?
Hát, ez nehéz, ha a cicák félnek a kutyáktól, a kutya meg nem bírja a macskákat. De egy jó módszer: rakj rá a kutyára szájkosarat, és akkor nem tudja bántani a macskákat, és össze tudnak ismerkedni anélkül, hogy nagy baj keveredne ki belőle. Persze ehhez idő kell, mert lehet, a cicák rögtön fújni fognak, meg felfutnak a fára, ilyenek.
Nálunk ez a módszer bevált, és mostmár együtt alszik a kuty a ciccel.
Köszönöm a választ, bíztam benne hogy nem lehetetlen feladatra vállalkoztam...:)
A szájkosár jó, gondoltam már rá, még valami felszerelés? Póráz pl? Zárt helyen vagy nyílt terepen?
Szia!
Nekünk két nagy kuvaszunk van és amikor hoztunk két cicát, csak odavittük őket a kutyákhoz, bemutattuk őket, és mondtuk a kutyáknak hogy nem szabad, nem bántod. Már az első pillanatokba ki fog derülni hogy milyen a kutya. Mert vannak olyan kutyák amelyikek úgy lettek nevelve h utálják a cicákat, de vannak olyan kutyusok amelyikek nem bántják őket. Figyelni kell őket, amikor ráérsz, és ha túl durva lenne a cicákkal, rá kell szólni. Nálunk a 6hónapos cicákhoz augusztusba vettünk egy westie-t, igaz még kicsi volt, hamar megszokta a macskákat, de ahogy nőtt fel, bántotta őket, pontosabban piszkálódott velük. És a mai napig gond van vele néha, de figyelek rá, és rászólok, és ráütök a fenekére ha bántja őket. Hidd el, hamar megszokják egymást.
11:56-os vagyok. Nyugi az utánam szóló színidióta és nem tud olvasni. Nem azt írtam, hogy ne legyen rajta szájkosár. Értelmezz már 3 mondatot.
Arról van szó, hogy általában a kutyák kíváncsiságból vagy játékkal közelednek a macska felé de az mérete miatt gyakran a legjobb védekezés a támadás elvet ülteti gyakorlatba. Jah és igen, szájkosárral a száján a kutya nem nagyon tud védekezni, mert a macska kisebb és gyorsabb. Tegyél a kutyára szájkosarat de figyelj oda a cicákra is.
Kedves vagy, hogy két mondatomból kikiáltottál színidiótának:)) HAHAHAHA
már bocs, de te írsz itt értelmetlenségeket és ellentmondásos dolgokat.. és mégse cseszegetlek.
PERSZE ezt nem a kérdezőnek mondom.....
jó cicázást, kutyázást.
Én is éppen az összeszoktatós fázisban vagyok egy kutyussal és három macskával. Utóbbiak benn laknak, kutya kinn, ha a cicák kimennek, akkor a kutyát becsukjuk a kennelbe, ahonnan látják egymást, utána pedig szagolgathatják egymás nyomait. A cicáknak mondjuk nincs rossz tapasztalata kutyával, még nem is nagyon láttak, a kutya meg a régi helyén megkergette a helyi macskákat, de sosem volt agresszív, csak futott utánuk, ha futottak előle. A házban folyik a lényegesebb rész, itt a nyakörvet fogva közel engedem őket egymáshoz. A macskák roppant kíváncsiak, a kutya nem tudja, ránk vagy a cicákra figyeljen jobban, szagolgatják egymást közelről, és ami a lényeg: ha baj lenne, ez az ismerős terep a cicáknak, és pillanatok alatt biztonságos helyre tudnak jutni.
Szerintem jó esélyeid vannak, barátnőm úgy szoktatott össze fiatal németjuhászt kamasz macskával, hogy az első találkozásnál az előbbi hörgött és tépte a pórázt, az utóbbi meg felfújta magát és köpködött. Egy hónap múlva együtt aludtak. Igaz, a németjuhász csak a saját macskát engedi a kertbe. :)
A lényeg: sokat szagoltasd a másik szagát, vidd őket a másik által használt területre, és mindegyiket egyformán simogasd, ne érezzék magukat kirekesztve, ne féltékenységből legyenek rosszban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!