Milyen extra tudással rendelkezik a ti cicátok?
Ha éhesek, leülnek elénk, elkezdenek nyávogni. Ekkor megkérjük: "Gyere és mutasd meg, hogy mi kell!" Erre odamegy a tálkához, és afelé áll, amiben nincs semmi: tej, víz vagy kaja.
Ha fognak egy egeret, vagy patkányt, hazahozzák megmutatni.
Ha megyünk haza, akkor futnak a kocsi elé.
Az egyik meg tavaly Karácsonykor bemászott a kocsi motorterébe és elvittük egy olyan 10km távolságra. Onnan hazavontattunk egy másik kocsit, majd itthon hallottuk, hogy nyávog a kocsi alatt. De azóta is mindig a motortérben alszik, ha fázik. Tehát nálunk induláskor nem olajszint ellenőrzés megy, hanem macskahelyszínelés.
Az előző cicám ki tudta nyitni az ajtókat úgy,hogy ráugrott a kilincsre,rákapaszkodott,és a súlyával lehúzta.. Aztán beballagott a nyitott ajtón :) Ha a bejárati ajtó előtt cipőt látott,mindig belerakott egy kis labdát vagy üveggolyót az összesbe. A vendégek néha meglepődtek :D
A mostani cicám ha meghallja a kulcscsörgést már jön az ajtó elé,és vár :) Ha paskolom az ágyat a kezemmel,akkor felugrik,szóval tudja hogy hívom :) Folyamatosan nyávog,néha el lehet hülyülni vele,hogy kérdezek valamit, ő meg a maga módján "válaszol",így beszélgetünk :) Ha fáj a hasam akkor felmászik rá,összekuporodik és ott fekszik :) És így is alszunk-ha háton fekszem a hasamon alszik,ha hasonfekve akkor a hátamon :) Imádni való kis szőrmók,imádom. Igazi családtag már :)
15:22 vagyok, az utolsóról jut eszembe. A régi cicám mindig összegyúrt alufóliával(?) játszott. Nem tudom, az-e a neve, az a fényes, zörgős. :D Egyszer láttam rajta, hogy valamit csinált. Veszem fel a bakancsomat... Nem megy bele a lábam. Megnézem, mi van ezzel? Egy alufóliagolyó van benne. Amint megláttam, a macska elszaladt. :D Venném fel a másikat, a macsek visszasündörgött, és kintről leselkedik. Hát ezt sem tudom felvenni, ebben két alufóliagolyó van. :D Cicókám közben boldogan leselkedett kintről, hogy mit reagálok... :D:D:D
Másik. A mostani cicám néha, ha úgy tartja a kedve, a virágföldbe pisil. Egyszer nagyon kikotorta, állt mindenhol a föld. Mentem oda, rácsaptam az orrára. Sértődötten elvonult, majd mikor kezdtem feltakarítani, visszajött, hót nyugodtan leült mellém, és kiröhögött. :D
Ezek nem extra tudások, de olyan édi, muszáj volt leírnom. :)
Az már talán beszámítható extrának, hogy ha tanulok, odajön, felkapja a szájába a ceruzámat/tollamat és egyszerűen elvonul vele, hogy ne azzal foglalkozzak. :D Sőt, volt, hogy a cigimet is elvitte, mintha tudná, hogy káros. :D
Az én Szemem ha akar valamit mindig másképpen nyávog.Ha ki akar menni, ha wc-re akar menni, ha éhes és ha tej kell neki.
Imádja a savanyú káposztát,paradicsomot,kukoricát. ha valami érdekli amivel játszani lehet azt a szájába kapja és nem adja oda senkinek,hanem el szalad vele. Ja és kergeti a kutyát az meg szalad előle és tart is tőle.
Imádom, mert az én Szemem.
Szerintem is tudnak "beszélni". Csak figyelni kell, és egy idő után különbség fedezhető fel a nyávogás és nyávogás között! Az a legmókásabb, amikor "csevegünk a mindennapi dolgainkról" és ő készségesen válaszolgat.
A főtt kukoricát imádja a miénk is. Oltári finnyás, de ezért még két lábra is képes állni:)
10:59
Azannya! Ezt kunsztot a miénk kár, hogy nem tudja:( Pedig "füdős" macska: ott tartja szemmel az utcán történő eseményeket, ott áll a mosdókagylóba, ami azt jelenti: engedd meg a csapot, hadd igyak! és ott élesíti (a kaparófa helyett...) a körmeit a wc-fedő takaróján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!