Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan javithatnék ezen? A...

Hogyan javithatnék ezen? A macskám halálra idegesit.

Figyelt kérdés
Van egy 1 éves kandúr ciám és egy 1,5 éves nőstény Perzsa cicusom. A probléma a kandúrral van de a nőstény cica is csinálja csak nem annyira. Egyszerüen nem tudnak megmaradni a fenekükön 1 percnél tovább. Kinti-Bentiek. Ugy csinálnak mint akik állandóan éhesek. Mindig rohangálnak a konyhába és vissza és közben nagyon nyávognak. (A konyhában kapnak enni napi 3x) Nem hiszem el ,hogy mindig enni akarnak. És ha rájukhagyom és nem figyelek akkor meg kaparják az ajtót és ki akarnak menni az udvarra. Eközben is nyávognak. Mindketten ivartalanok. Ja és szerintem azért akarnak kimenni mert a szomszéd macskáknak az udvaron van az etetője és átjárnak oda enni. Meg van ,hogy a kánikulában behozom őket(Amugy a napból kb 16 órát vannak bent.) és egyből az ajtónak ugranak ,pedig kint megfőlnek. Alom is van nekik. Mitől van ez és hogyan állitsam le őket???Rendes cicákat akarok nem vadállatokat!

2013. aug. 6. 11:21
 1/9 anonim ***** válasza:
15%
Túl sokat vannak benn. Eleve, minek kell beengedni őket? A szabadban tudnak mozogni, az az ő közegük. Szerintem simán unatkoznak.
2013. aug. 6. 11:27
 2/9 anonim ***** válasza:
94%
A macska előtt egész nap kellene hogy legyen kaja, mert a gyomruknak az az ideális, ha sokszor esznek kis adagot. Szépen leteszed nekik az egy napi adagjukat, és ők majd eldöntik mikor esznek belőle. Nem kell félni, nem kutyák, nem fogják halálra zabálni magukat. Akkor esznek amikor éhesek.
2013. aug. 6. 11:31
 3/9 anonim ***** válasza:
A kijárós macskáknak pedig szerintem alap a macskaajtó, amin kedvükre közlekedhetnek ki-be. Azt is le lehet zárni, ha valamiért nem akarod hogy kimenjenek.
2013. aug. 6. 11:33
 4/9 A kérdező kommentje:
Tudjátok a környéken elég sok nagy kutya lakik és a főút is közel van. Ja és én ugy tudom ,hogy a Perzsa cica kizárólag benti lehet.
2013. aug. 6. 11:35
 5/9 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy étrendváltás kell nekik. A barátnőmnek is olyan macskája van, mint nekem, de ő szupermarketes minőségűvel etet és a cicája állandóan éhes (pedig van előtte), én pedig prémium minőségűvel+színhús+kevéske főtt zöldség és reggel és este kér enni. Természetesen a macskák opportunista állatok, ha adok neki enni, elfogadja, de nem éhes napközben, nem kér, nem nyávog érte, nem ül a tálkája előtt. Ráadásul a fiatal macskák többet esznek, mint a felnőttek! Azt se lehet mondani, hogy a melegben nem kér enni, mert hűvös a lakásunk.

Igen, benti cica.

Ezért nem ítélem el, ha valaki bent tartja a lakását, mert tényleg vannak olyan környékek, ahol macskának lenni egyszerűen veszélyes. Javaslom, hogy szoktasd egy fix időhöz a macskákat, ha te akarod irányítani, mikor menjenek ki. Talán egy idő után feladják a nyávogást. Segít, ha játékkal eltereled a figyelmüket. Gyerekkoromban olyan cicánk volt, aki elsősorban kinti volt, de ha be akart jönni, bejöhetett a lakásba. Nem tudom, hogy nálad milyen arányok vannak, mit akarsz megvalósítani. A gyerekkori cicám természetesen nagyon sokat kimaradt. De ha nagyon vigyázol a tieidre, akkor csak felügyelet mellett engeded ki őket.

Tapasztalatom szerint a cicák akkor mennek a gazdijuk ideigeire, ha unatkoznak. A macskámnak délelőtt van egy bolondórája, és ha éppen nem vele foglalkozok, elkezdi módszeresen szétszedni a lakást, rohangál, elkezd kukázni. Viszont ha játszok vele egy fél órát, akkor lenyugszik. Most már az ablakban alszik. Sőt, ha meg nem vagyok itthon, akkor semmi őrültséget nem csinál, mert nem tudja magára vonni a figyelmet.

2013. aug. 6. 11:48
 6/9 anonim válasza:
Ne tarts macskát.
2013. aug. 6. 16:29
 7/9 A kérdező kommentje:
:DDDDDD
2013. aug. 6. 16:50
 8/9 anonim ***** válasza:
én cicáimnak folyamatosan kint van szárazeledel, ha megéheznek eszegetnek.a macskák nem eszik túl magukat amúgy sem.
2013. aug. 19. 10:30
 9/9 anonim válasza:
Nekem volt perzsa cicám, annyi a lényeg, hogy engedd szabadon, sokkal aranyosabb lesz veled. Majd este, mikor meennél aludni, fésüld ki a szőrét...
2013. aug. 22. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!