Pár nap, és kipróbálhatom végre a lovaglást. Persze, de már 12 éves múltam, és eléggé idegesít ez a tény, hogy ilyenkor kezdem. Előre félek attól hogy kiröhögnek stb. valakinek van hasonló élménye?
Miért röhögne ki bárki is? Tudod te, hogy hány olyan lovas van, aki felnőttkorban ül először lovon? Nálunk is több felnőtt lovagol, jelenleg még mind futószáras. A lovaglás "kortalan sport". :)
A 12 év egyébként még átlagosnak is mondható, és egy ennyi idős emberrel hidd el, hogy gyorsabban lehet haladni, mint egy 6 évessel például. Én legalábbis, ha oktatok, a 8-18 éves (plusz-mínusz néhány év) korosztályt szeretem a legjobban. Az ennél fiatalabb még nehezen koncentrál, a felnőttek pedig szeretik kidumálni magukat, ha rosszul csinálnak valamit. :)
A kor tényleg nem számít: van olyan, hogy a 4 éves kisgyerek úgy tud már figyelni, hogy simán haladunk vele; és van, hogy a 15-20 évesnek hiába magyarázol.
Egy a lényeg: nagyon figyelj az oktatódra! Szorgosan csináld, amit mond, és ne "szólj be" neki olyanokat, hogy "Ezt nem lehet megcsinálni" és társai... Nem fog olyat kérni tőled, ami lehetetlen, és legfőképpen nem fog kinevetni, ha valami nem sikerül. Azért van ott, hogy segítsen és elmagyarázza, hogy mit-hogyan. A többi lovas pedig szintén nem fog kinevetni, pontosan tudják, hogy ők is így kezdték.
Hajrá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!