Miért gondolják a macskások, hogy a kutya gonosz, ha
saját területén macskát öl?
Figyelt kérdés
Meglepődve tapasztalom válaszoknál, hogy kiakadnak, mert a macskája átjár més kertjébe, és az ott élő kutya védve a területét mefogja a macskát. Ez a kutya természetes viselkedése, a feladata, hogy a betolakodóktól óvja a területét, főleg egy macskától. A macskás gazdák miért nem vigyáznak az állataikra? Nem provokáció, komolyan érdekelnek a vélemények.
És ha a macska védekezésből kikapja a kutya szemét, akkor az meg a szemét büdös dög?
Egy normális kutya nem ölésre van megtanítva. Egy macska akkor is eliszkol, ha megugatják, megkergetik. Egyetértek azokkal a hozzászólokkal, akik a macskák pártján állnak, mert egy ölni képes kutya nem megbízható, és a kutyatartás csődjét látom benne. (A kutya van olyan okos, meg lehet tanítani arra, hogy mi szabad és mit nem!) Kivételek azok a vadászkutyák, akiket azért tartanak, hogy megfogjanak kisállatokat.
2013. júl. 7. 12:27
32/36 anonim válasza:
utolsó, pontosan!
2013. júl. 7. 12:35
33/36 anonim válasza:
Egy újabb mániákus kutyatartó, aki lenézi amacskákat/macskásokat...
2013. júl. 8. 16:09
34/36 anonim válasza:
Nekem volt cicám és kutyám egyszerre semmi gond nem volt a saját cicát nem bántotta viszont minden idegen macskát megkergetett. A kutyák nem olyan hülyék, hogy ne tudnák megkülömböztetni a kistestű kutyákat a macskáktól. És igenis természetes ösztön, hogy a macskát üldözi, mert zsákmánynak tekinti, mert nincs kutya szaga és még gyorsan is mozog. Én sose neveltem araa a kutyámat, hogy ne kergesse a macskákat, mert tudom, hogy úgyse bántaná max. halálra tapossa amit nem igen tud megtenni, mert utol se éri. Ráadásúl nem tudom melyik az a balfék macska amelyiket el tud kapni egy kutya, mert mire a kutya már a közelébe ér addigra a macska fenn van a fán. Akik meg olyan gondalanok, hogy tojnak rá merre kódorog a macskájuk azok ne csodálkozzanak, hogy a kutya szájában vagy a kucsi alatt köt ki. Ezt saját tapasztalatból mondom, mert az én cicámat 6 hónaposan megmérgezték
2013. júl. 9. 23:27
35/36 anonim válasza:
Nem tartom se a kérdezőt, se magamat "mániákus kutyatartónak", de én sem nézem jó szemmel, ha a szomszéd macskája átjár, és mondjuk telesz*rja a gyerek homokozóját vagy a konyhakertet. Miért nem lehet megtanítani akkor a macskának, hogy a saját udvarában maradjon és oda is piszkítson?
Ha a kutyáink szabadon vannak a nagy kertben/mezőn, nem járnak be a szomszéd házakba, nem véletlenül. A kutya sokkal okosabb és taníthatóbb állat, mint egy macska.
A mi kutyáink nem ölik meg a macskákat, csak felkergették a fára/sarokba szorították, de az a macska nem jött át többet szerencsére.
2013. júl. 11. 13:38
36/36 anonim válasza:
Visszatérve, macskám is volt, most kutyám van, mégis macskás vagyok, egy cicámat szét is tépte egy kutya de ilyenkor csak annyit tudok mondani (természetesen fél óra káromkodás után), hogy ráb*szott a sompolygásra. És ennyi, ez az élet rendje.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!