Miért gondolják a macskások, hogy a kutya gonosz, ha saját területén macskát öl?
Nekem inkább azzal van bajom, hogy ezek a kutyák nem csak a területükön fognak macskát, hanem akármikor, ha találkoznak eggyel. Pl. míg nálunk nem volt befejezve a kerítés a macskám rendszeresen a klíma kültéri egységén, vagy a háztetőn kötött ki, mert a dögök berohangáltak utánuk az ÉN kertembe. A házam mögé! Nem is csak elé a rózsakertbe, hanem a saját házam mögött még én álltam vigyázzba, hogy mit fog csinálni a kutya. Mindezt úgy, hogy
a) a szomszédok kinyitották a kaput, hogy a kutya sétáltassa meg magát
b) ők maguk vitték sétálni a kutyát, amire pórázt luxus rakni, de be se lehet hívni, és kb. egy sarok lemaradással követik.
Persze, ez már más történet, de a fszom ki van ezekkel is, mikor oda szarik az előkertembe, meg lehugyozza a tujáimat, meg ugye azt kellett néznem, hogy mikor vágtat be a kertbe.
(Kötözködő kutyásoknak mondanám, hogy 50 méteres utca frontra a kerítés alapja után kellett egy kis szünetet tartani, míg összejött a kapukra és a kerítés elemekre. És ne én legyek már a paraszt, hogy miért nem barikádozom körbe a házat, abban a szent percben, ahogy megépült, akkor nem jön be a kutya. Érdekes, míg Németországban éltem sok helyen az egész kerítés olyan magas volt, mint nálam az alapja, és ott is tartottak kutyát, de se ki, se be nem császkáltak.)
Egyébként azt én sem értem, hogy mit csodálkozik az, akinek valami éri kint a macskáját? Beleszakad az ember szíve, de tudja milyen kint a világ, mi les a macskára és mégis kiengedi. Holott megtehetné, hogy nem engedi ki, vagy biztosítja a kertet macska kijutás ellen.
Nagy tévedés, hogy a macskások csak úgy szélnek eresztik a macskájukat! A macska önálló, szabad állat, és a kinti cicák közül alig van olyan, ami nem csavarog! Nem lehet szabályozni az útjukat, esetleg ha ivartalanítva van, akkor kicsit kevesebbet járkál ki! Ezt szerintem a kutyások is nagyon jól tudják, és azzal is tisztában kell lenniük, hogy ha valaki nem szeretne szobacicát, akkor az az állat néha ki fog járni az utcára. Viszont a gazdi kötelessége, hogy felelősséget vállaljon az állatára. Vagyis, ha a cica valahol esetleg kárt okoz, vagy megsebesít valakit, akkor a kárt a gazdinak kell helyrehoznia, és ugyanez vonatkozik a kutyásokra is! Ha a pl. a szomszéd megmondja, hogy a macskát nem akarja a kertjében látni, akkor a gazdi kötelessége ezt megakadályozni, bár ez elég nehéz. Szerintem elég egyértelmű, hogy meg kell beszélni a szomszéddal, hogy problémát okoz e neki, ha a cica néha a kertjében van, és ha szomszéd azt mondja, hogy nem, akkor igenis a kutyás szomszéd a felelős, ha a kutya széttépte a macskámat!
Ha nincs igazam, javítsatok ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!