Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért gondolják a macskások,...

Miért gondolják a macskások, hogy a kutya gonosz, ha saját területén macskát öl?

Figyelt kérdés
Meglepődve tapasztalom válaszoknál, hogy kiakadnak, mert a macskája átjár més kertjébe, és az ott élő kutya védve a területét mefogja a macskát. Ez a kutya természetes viselkedése, a feladata, hogy a betolakodóktól óvja a területét, főleg egy macskától. A macskás gazdák miért nem vigyáznak az állataikra? Nem provokáció, komolyan érdekelnek a vélemények.
2013. júl. 5. 23:39
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Kijavítalak: ha a kutya a saját területén megöli a macskát, az jogi szempontból a macskatulajdonos felelőssége, teljesen mindegy, hogy előtte mit beszéltetek meg. Az más kérdés, ha a szomszédod és a kutyája nem bántja a macskát, az jó, de ha valami mégis történik ott vele, semmilyen panasszal nem élhetsz.
2013. júl. 6. 09:48
 12/36 anonim ***** válasza:
83%

Nem a kutya gonosz, hanem az aki erre tanította, hagyja neki. Nekem is volt (macskák mellett is) több kutyám, vadászkutyák, meg mindenféle, de arra tanítottam hogy elkergessen állatokat, nem ölésre. Aki ölésre neveli azzal vannak a gondok. A legundorítóbb hogy sokan még ezt vagánynak/menőnek is tartják, hogy a kutyájuk ilyen hűdekemény, hogy széttép kisebb állatokat, legyen az nyúl, róka, macska... mindegy, ez nem menő cseppet sem. Életekről van szó, bár az emberek erre valahogy nem gondolnak, azt állatokat semmibe veszik, mintha azok nem éreznének semmit.

Nyilván az igaz, hogy egy értelmes macskatartó ember sem engedi mindenfelé a macskáját. Nekem a házban vannak, meg a kertben is van elkerített helyük. Más nem értem miért engedi hogy elkóboroljon a macskája mindenfelé. Hozzánk is mindig átjár a szomszéd utcából is több macska... de hát szerencséjük ugye hogy a kutyáim csak hazakergetik őket, nem széttépik.

2013. júl. 6. 11:55
 13/36 anonim ***** válasza:
79%
Kérdező, te nrm látod a különbséget az elkergetés, be nem engedés, és az ölés közti különbséget? Ha egy kutya arravan betanítva, hogy megöljön minfent, ami bemegy, nem fog különbséget tennii a cica, kisebb kutya
2013. júl. 6. 13:30
 14/36 anonim ***** válasza:
79%
Folytatás, esetleg gyerek közt.d hagyd már ezt a "kutyaalaptermészete, hogy cicát öljön "dumát. Rengeteg kutya él egy macskákkal.
2013. júl. 6. 13:32
 15/36 miau99 ***** válasza:
64%

Nem mindenki akar a házban állatot tartani! Te próbálj meg egy macskát a kertben tartani, anélkül, hogy kijárna! Szerintem a kutya a gazdája miatt válik agresszívvá, ,,gonosszá". Egy kutyát meg lehet nevelni, sok normális embernek sikerült már, és érdekes, az ő kutyájuk senkinek nem ölték meg a macskáját. Egyébként a kutyának a vadászösztönét , ha ilyenre nevelik bármilyen állat felkeltheti(pl. egy mókus), nem feltétlenül a macska! Fogalmam sincs miért úgy írod ki a kérdést, mintha a macska provokálná a kutyát, és ezért főleg a cicától védené a házat. Ez hülyeség, lehet, hogy a Frakk a macskák réme című mesében ez így van, de igazából nem! A kutya pont olyan mint amilyenre neveli a gazdája, szóval tulajdonképpen a kutyának semmit nem kéne megölnie, csak mert a területén van. Nekünk is volt farkaskutyánk, az hozzá sem ért a macskákhoz, akár saját, akár idegen cica volt, és ez azért van, mert megtanítottuk rá! Ha nem tanítod a kutyádat, nem foglalkozol vele, akkor nem csoda, hogy öl, de ha minden ember felelőség teljesen foglalkozna az állatával, akkor nem történnének ilyen balesetek.

Ha ebben is találsz hibát, és nem értesz valamivel egyet, akkor lécci majd írd meg kommentbe!

2013. júl. 6. 13:44
 16/36 miau99 ***** válasza:
52%
Ja, és azt kihagytam, hogy ,,mi bunkó macskások kiengedjük az állatunkat, és csodálkozunk, hogy utána ,,elpatkol"". Látom, hogy neked szövegértési problémáid vannak, mert előttem már írták, hogy a macska szabad állat, oda megy, ahova akar, és te ezek után mégis lebunkóztál egy válaszolót, mert az ő macskája úgy viselkedik, mint minden más kinti/kinti-benti macska, akiknek szinte lehetetlen megakadályozni, hogy kimenjenek, kivéve ha bezárjuk őket egy kis dobozba, vagy hosszú időre (pl.egy éjszaka) megkötjük őket, ami állatkínzás lenne. A macska nem olyan mint a kutya, ő kimegy az utcára, ha ki van engedve az udvarra.
2013. júl. 6. 14:08
 17/36 anonim ***** válasza:
69%

Egyébként azzal én is egyet értek, hogy a kutya, amelyik széttépi a macskát, az nem csak a macskát fogja meg. A kutya azt tanulja meg, hogy jön, mozog, kisebb, széttépni. Legyen az egy védett sün, a szomszéd macskája, vagy akármi. Neki mindegy, azt tanulta, hogy meg kell fogni. És azért szerintem nem kéne normálisnak beállítani, a kutyát nem azért tartod, hogy kisállatirtó legyen. Persze, arra megtanítani, hogy elhajtsa, de ne bántsa őket már bonyolultabb meg nem is lehet vele keménykedni.

Másik az, hogy az ember saját kutyájának érdeke is, hogy ne legyen harc belőle, mert hiába fog alul maradni a macska, sok azért a kutya egyik szemét magával viszi. Az meg kinek jó? Persze henceghetsz, hogy a tiedét nem, de ha tízet eltesz láb alól és majd a tizedik kapja ki a szemét, akkor már nem tudsz mit csinálni szegény kutyával.

2013. júl. 6. 14:13
 18/36 anonim ***** válasza:
22%
miau99 ez már csak azért sem igaz, mert a kerítés macskabiztossá tehető, csak valamennyi pénzbe kerül és munka van vele.
2013. júl. 6. 14:14
 19/36 miau99 ***** válasza:
52%
A kerítés nálunk is macskabiztos. Csak van egy nagy fánk a ház mellett, arra felmászik, át megy a tetőre, onnan a szomszéd fáskamrájára, és kész, onnan leugrik és megy is a dolgára:(. Ezt a titkos utat csak akkor kezdte el használni, amikor megnőtt, és akkor már kész volt a kerítés. Szerencse, hogy a szomszéd imádja a cicát.
2013. júl. 6. 14:28
 20/36 anonim ***** válasza:

[link]

A legegyszerűbb módja a mászás elhárításának. A pálcikák végén műanyag van, nem bántja a macskát, csak nem tud tovább mászni. Többek között arra is jó, hogy nem mászik fel a 20 méteres platánfára és fent ragadjon, mert nem tud/mer lemászni, de felmászni se tud senki és ha fel is tud, akkor aki már hozott le fáról macskát azt tudja, hogy

1. még feljebb mászik

2. ha el is kapod, még jobban megijed próbál menekülni, és vagy simán szanaszét mar mire lemászol vele, vagy együtt estek le

2013. júl. 6. 14:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!