Hogy vegyem rá anyut hogy megengedje a szoba cicát?
Szia!
Nekem nincs szobacicám, csak kinti, de tudom, hogy milyen bent tartani. (ismerősünknek van szobacicája)A felnőttek azt gondolják, hogy a cica büdös, ha bent van, de ez butaság. Mindig kell, hogy legyen neki tiszta alma, mosdatni kell rendszeresen, és nem lesz kellemetlen szag. Mostanában tanulj jól, segíts neki, ilyesmik, hátha megengedi. Addig is te takaríts a szobádba..., hogy lássa, hogy elég önálló vagy egy cica tartására a házban. Ha esetleg mostanába lesz szülinapod, névnapod...akkor kérhetnéd, hogy a cica legyen az ajándék.
köszi a gyors választ és most 18-án lesz a szülinapom.Tudom hogy sok felelősséggel jár:)szoktam neki segíteni,a szobámban is én takarítok és a hörimről is gondoskodok (azért is 3 hónapig könyörögtem) hátha a cicát is kikönyöröghetném:D
Amúgy miért hiszi azt minden felnőtt hogy büdös?
tudom,csak az a baj hogy anyát nem tudom rávenni hogy megengedje,mert nem szereti a cicákat,a barátnőmét meg állandóan simogatja:DD
köszi:))
Hát ez így szokott lenni:), sokan szeretik a cicákat, meg simizni őket, de saját macsekot nem akarnak bevállalni, mert félnek, hogy sok gond, költség lenne vele.
Viszont igaz, hogy tényleg nagy felelősség, jóval nagyobb, mint egy kis ketrecbe zárt hörcsög.:)
Amúgy a cicák NEM büdösek!:) Nekem kijárós cicáim vannak,és még így sem büdik, ami büdös lehet, az a macskaalom, ha nincs rendszeresen tisztítva, vagy olcsóbb, gyengébb minőségű az alom, szóval erre mindenképp rá kell szánni a pénzt. Meg persze vannak egyéb költségek is, oltások, féregtelenítés, ivartalanítás, és lehet, hogy anyukád ezzel tisztában van, és nem akar erre külön költeni. Szóval ha van rá lehetőséged, pl zsebpénzed, akkor jelezd neki, hogy ezeket a költségeket te állnád, amennyire tudod, és ezzel is kifejezhetnéd, hogy te igenis komolyan felelősséget vállalnál a kis jövevényért.
Persze lehet, hogy vannak, akik egyszerűen nem éreznék tisztának a lakásukat, ha macska élne velük, mert valljuk be, azért hiába benti cica, vedleni így is fog, és nem lehet elkerülni pár kósza macskaszőrt.
Esetleg érvelhetsz azzal, hogy a barátnődéknek már rengeteg cicája van, és (szerintem) anyagilag képtelenség, hogy mindegyiket megfelelően ellássák, megkapják a szükséges kezeléseket, stb, és jót tennétek a cicával, ha olyan helyre kerülhetne, ahol megkap mindent.
Amúgy ez tényleg jó ötlet, hogy szülinapodra kérnéd:)
Azt gondolom, anyukád is nagyon megszeretné a cicát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!